Vágólapra másolva!
Két rangadót is rendeznek szombaton az olasz bajnokságban: az AS Roma a címvédő Milant fogadja, alig három órával később a listavezető Juventus az Internazionale vendége lesz.

A milánói piros-feketék jó formában vannak, ráadásul nemigen lehet kiszámítani, éppen melyik játékosuk ér el mesterhármast: hétvégén Kevin-Prince Boateng, a hétközi fordulóban pedig Antonio Nocerino triplázott a Lecce, illetve a Parma elleni győztes meccseken. A felemásan teljesítő Roma a hétközi fordulóban kikapott Genovában.

A 2010-ben még Bajnokok Ligáját nyert Internazionale egyelőre a 16. helyen áll a tabellán, a Juventus elleni rangadó a lehető legjobb alkalom a bizonyításra. A torinóiak ha nem is ellenállhatatlan, de kiegyensúlyozott teljesítménnyel vezetnek a Serie A-ban.

A Juventus korábbi főigazgatója, Luciano Moggi a mai napig nem tudta megemészteni, hogy a 2006-os bundaügyben az ő csapata kapta messze a legsúlyosabb büntetést, holott szerinte az Inter ugyanúgy sáros volt.

"Remélem, a Juventus 10-0-ra nyer majd" - idézte Moggi meccs előtti indulatos nyilatkozatát a Virgilio nevű olasz hírportál. A sporttevékenységektől eltiltott exigazgató persze tisztában van az erőviszonyokkal, csak feldühítette, hogy a Calciopoli idején az Inter elnöke azt hangoztatta: nem kell a bírókkal törődni, a közelmúltban viszont többször is panaszkodott rájuk.

A második Udinese vasárnap a hetedik Palermót fogadja, a forduló zárómeccsén pedig a harmadik Lazio a hatodik Cagliarihoz látogat.

Serie A, 9. forduló:

szombat:
AS Roma - AC Milan 18
Catania - SSC Napoli 18
Inter - Juventus 20.45

vasárnap:
Siena - Chievo 12.30
Bologna - Atalanta 15
Fiorentina - Genoa 15
Lecce - Novara 15
Parma - Cesena 15
Udinese - Palermo 15
Cagliari - SS Lazio 20.45