Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága nem marasztalta el a Kecskemét csapatát, amiért néhány játékos hasmenésre hivatkozva levonult a pályáról a Paks elleni Ligakupa-mérkőzésen. A labdarúgók viszont írásbeli, Tomislav Sivic vezetőedző pedig szóbeli figyelmeztetésben részesült.

A Kesport.hu információi szerint az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden délután döntést hozott a Kecskemét játékosainak Paks elleni Ligakupa mérkőzésen történt levonulásának ügyében. Az összecsapás 30. percében heten levonultak a pályáról hasmenésre hivatkozva, később kiderült, a játékosok elmaradt járandóságaik miatt távoztak egy percre.

A fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy a kecskeméti klubot nem marasztalja el, mivel a vezetők nem tudtak az akcióról, így azt megakadályozni sem tudták volna.

Kovács Gábor játékvezető sem kapott büntetést, mert tőle csak azt kérdezték meg a mérkőzést megelőzően, hogy mi a teendő, ha egy vagy több játékosnak hasmenése van.

A levonuló hét játékos azonban írásbeli, Tomislav Sivic vezetőedzőt pedig - amiért tudott az előre kiterelt akcióról, de azt nem jelezte senkinek - szóbeli figyelmeztetést kapott.

A lap szerint a klubon belül továbbra is folyik a fegyelmi eljárás, amelynek egyelőre még nincs eredménye.