Vágólapra másolva!
Két pontra csökkent a listavezető és a mezőnyben egyedüliként veretlen Debrecen előnye az NB I-ben. A 13. fordulóban a DVSC 0-0-s döntetlent játszott az újonc Pécs vendégeként, míg korábban elsőszámú üldözője, a Győr hazai pályán egygólos győzelmet aratott a címvédő Videoton felett.

NB I, 13. forduló:
Pécsi MFC - DVSC-TEVA 0-0
Pécs, 3500 néző, v.: Vad
Pécs: Dibusz - Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Marovic - Regedei, Zeljkovic, Scepanovic, Nagy O. (Gyánó, 87.) - Bajzát (Andorka, 79.), Horváth Zs. (Demjén, 76.)
DVSC: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Varga J., Bódi, Bouadla, Szakály P. - Kulcsár T. (Nikolic, 65.), Coulibaly (Rezes, 82.)
sárga lap: Scepanovic (42.), illetve Bódi (24.), Varga J. (27.)

Az első félidőben a Pécs kiválóan semlegesítette az éllovas játékát, a vendégek csak a 34. percben lőttek először kapura, eközben azonban a hazaiak sem jutottak helyzetekig, így kevés eseményt hozott a meccs.

A folytatás sokkal élvezetesebb játékot hozott, mindkét oldalon bőségesen akadtak helyzetek, de gól nem született, mert amikor kellett, Dibusz és Novakovic is képes volt a bravúrra.

"Aztán a többieket is kapjátok el!" - mondta nevetve a DVSC edzője, Kondás Elemér a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóról távozva, miközben megrázta pécsi kollégájának, Mészáros Ferencnek a kezét, aki így reagált: "Így lesz, a Győrt még meg is fogjuk verni!"

"Az egyik szemünk sír a másik nevet" - mondta ezt megelőzően Mészáros. "Így képzeltük a meccset nagyjából, bár szerettünk volna egy gólt lőni. Az első félidőben voltak lehetőségeink, aztán számítottunk arra, hogy feljön a Debrecen, így is lett. Mindegyik csapatnak voltak lehetőségei, úgy gondolom, igazságos döntetlen született ma."

"Nagyon nehéz meccsre számítottunk, és az is lett" - értékelt Kondás. "Jó csapat a Pécs, ezt mutatja, hogy hazai pályán még veretlenek. Megszervezték a védelmet, amelyre építve veszélyes támadásokat tudtak vezetni. Igyekeztünk gólt szerezni, ahogy ők is, de ez ma egyik csapatnak sem sikerült. Egy pontot szereztünk idegenben, amit meg kell becsülni, nem olyan egyszerű Pécsett nyerni, ezt mások is meg fogják tapasztalni."