Vágólapra másolva!
Gyepes Gábor a Mindig és soha oldalon vezetett blogjában leírta, hogy a Cardiff Citynél korábban annyira elmérgesedett a viszonya edzőjével, hogy inkább sérülést szimulált, csak ne kelljen pályára lépnie.

A 30 éves egykori Fradi-focista 2008-ban igazolt a Cardiff csapatához, kifejezetten Dave Jones menedzser kérésére, ám a viszonyuk nem volt felhőtlen, olyannyira, hogy egy idő után már nem is beszéltek egymással.

"Jones nem egy beszédes típus, összesen három játékossal beszél, a többivel nem. Nem tudom, miért ilyen, szerintem sosem fogjuk tisztázni a történteket" - mondta korábban Gyepes az [origo]-nak, miután az egyik meccsen hibázott, az edző nyilvánosan az ő nyakába varrta a vereséget, majd ezt követően többször is élesen bírálta őt.

"Elkezdett olyan gólokat és hibákat a nyakamba varrni, amihez nem volt közöm. Ez annyira eldurvult, hogy már a csapattársaim is azzal poénkodtak, hogy ez is a te hibád, meg az is a te hibád, persze csak viccből. Ezen én is röhögtem, de azon nem, amikor az edző megint megtalált. Egyszer szálltam vele vitába, akkor azt akarta megmagyarázni, hogy a fekete az fehér. Mondanom sem kell, nem tudtam meggyőzni, és inkább ráhagytam. Ami jólesett, hogy a többiek mellém álltak az öltözőben. A hibáztatások még egyszer-kétszer előfordultak, de ekkor már azon a szinten voltam, hogy nem szeretnék futballozni neki. Életemben először sérülést is szimuláltam, mert tudtam, nem tudok neki megfelelni. Erre nem vagyok büszke, de nem találtam jobb megoldást. Januárban még játszottam kétszer, de egész tavasszal azzal az érzéssel vártam a csapathirdetéseket, hogy minél távolabb vagyok a meccstől, annál jobb. Szó szerint utáltam edzésre, meccsre járni, nagyon vártam már a szezon végét" - írta blogjában Gyepes.

Azóta edzőváltás történt a Cardiffnál, de az új menedzsernél, Malky Mackaynál sem tudta a magyar védő beverekedni magát a kezdőcsapatba.

"Jelenleg idővesztegetésnek tartom a klubnál töltött időmet, nézhetem a többieket, ahogy a meccsekre készülnek, amíg én edzek, és az U21-es csapattal edzőmeccseket játszom, hellyel-közzel ificsapatok ellen. Nem egészen erre vágyom, de most ez jutott. Nehéz időszakot élek meg, de nem adom fel, azon vagyok, hogy eligazoljak. Próbálom magam erősnek mutatni, de néha nagyon nehéz. Sokszor voltam úgy, hogy hagyok mindent és hazamegyek, de egy perc múlva meg már arra gondoltam, miért könnyítsem meg nekik a helyzetet, miért adjam fel azt, amiért megdolgoztam. Szóval még itt vagyok és várom a januárt, hogy a dolgok jobbra forduljanak, mert ez az elmúlt közel egy év sokat tett azért, hogy másképp gondoljak a focira, mint ahogy azt eddig tettem."