Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárást indított a klubon belül a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE vezetősége azt követően, hogy a múlt szerdán a Paks elleni Ligakupa-mérkőzésen több játékos is egyszerre elhagyta a pályát.

Az akció a kupameccs 30. percében történt, a hangosbemondó hasmenéssel magyarázta a futballisták távozását, ám egy perccel később visszatértek, és folytatódott a játék. Az MTI szerint a játékosok így tiltakoztak elmaradt bérük miatt.

"A klub által megindított vizsgálat során felvett jegyzőkönyvek és nyilatkozatok alapján megállapítást nyert, hogy előre megbeszélt akcióról volt szó, és nem hasmenésről" - áll az egyesület honlapján közzétett nyilatkozatban.

"Szintén kiderült, és ezt a tényt a televíziós felvételek is alátámasztják, hogy voltak, akik semmit vagy keveset tudtak a tervről, és voltak, akik a levonulásra ki voltak jelölve, és azt vállalták is. A készülő akcióról a játékvezető is tudott, mert a mérkőzés előtt Tomislav Sivic és Balogh Béla felkereste őt, és egyeztettek arról, hogyan lehet lebonyolítani az előre kitervelt akciót."

A mérkőzés videofelvételét és az elkészült jegyzőkönyveket a Magyar Labdarúgó Szövetség is bekérte, amelyek alapján a kedden ülésező fegyelmi bizottság dönt arról, indítanak-e hivatalos eljárást.