Vágólapra másolva!
A Puskás Ferenc-stadion újjáépítésének ideje alatt akár Debrecenben és Diósgyőrben is szívesen irányítaná a magyar labdarúgó-válogatottat Egervári Sándor szövetségi kapitány, bár az infrastrukturális hiányosságok miatt erre nem lát lehetőséget. A tréner elmondta: naponta úszik és fut, és sportolás közben jutnak eszébe a legfontosabb dolgok.

A szakember a Sport Televízió Harmadik félidő című műsorában azt mondta, úgy tudja, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásainak csak a székesfehérvári és a győri stadion felel meg.

"Én Diósgyőrben és Debrecenben is játszanék a remek hangulat miatt, de az infrastrukturális lehetőségek miatt erre kevés esélyt látok" - fogalmazott Egervári, aki arra is kitért, hogy a nemzeti csapat azért erősödött meg, mert a rutinos játékosok befogadók voltak, a fiatalok pedig alkalmazkodni tudtak a trendhez. A szakvezető hozzátette, azok a futballisták kikoptak a válogatottból, akik nem értettek egyet a szakmai stáb válogatásai elveivel, mert bizalmatlanok voltak az újoncok iránt.

"Sajnos, a siker örömét sem a szurkolóknak, sem magunknak nem sikerült megadni" - tekintett vissza a múlt kedden gól nélküli döntetlennel zárult, finnek elleni utolsó Eb-selejtezőre Egervári. "Magasra emeltük a lécet, és ezt most nem tudtuk átugrani. Elvárható lett volna, hogy begyűjtsük a három pontot."

A 2014-es világbajnokság selejtezősorozatáról - amelynek során Hollandia, Törökország, Románia, Észtország és Andorra lesz a magyarok ellenfele - a kapitány azt mondta, minden mérkőzést szeretnének megnyerni.

"Ez egy nehéz csoport lesz, bár a harmadik kalapban voltunk, nagyon kiegyensúlyozott csoportba kerültünk. Négy csapat könnyen keresztbe verheti egymást, ezért végig topon kell lennünk" - mondta Egervári.

"A játékosok jelentős részét fizikálisan nyilván a klubjukban készítik fel. Ha kiverekszik a kezdőcsapat státuszát, akkor egyénileg előrébb léphetnek, és ez a válogatottat is jobbá teheti. Itthon ránk már csak a taktikai felkészítés vár."

A szövetségi kapitány elmondta, naponta úszik és fut, és ennek kulcsszerepe van abban, hogy rendezni tudja a csapattal kapcsolatos gondolatait. "Futás közben jutnak eszembe a legfontosabb dolgok" - mondta Egervári.

"Posztonként körözök, az első kör a kapus, az utolsó az ék. Azon gondolkozom, hogy egy-egy poszton milyen lehetőségeink vannak, és milyen tanácsot adhatnék egy-egy játékosnak. A 12. kör a cseréké, a 13. a családé, hogy teljes legyen a kép."

A magyar válogatott november 11-én és 15-én két barátságos mérkőzést játszik, utóbbi időpontban a jövő évi Európa-bajnokság egyik házigazdájának, Lengyelországnak a vendége lesz.