Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága három mérkőzésre eltiltotta Wayne Rooney-t, az angol válogatott támadóját, aki a múlt pénteken, a Montenegró elleni Eb-selejtezőn piros lapot kapott.

Miután az angolok egyenes ágon kijutottak a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra, a csütörtöki döntés azt jelenti, hogy a Manchester United futballistájának mindhárom csoportmérkőzést ki kell majd hagynia az Eb-n.

Anglia három napon belül fellebbezhet a döntés ellen, de a Soccernet.com szerint a csatárnak semmi esélye nincsen arra, hogy az UEFA enyhítse a büntetést.

A Montenegró elleni összecsapáson a 25 éves játékos a 74. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban durván szabálytalankodott, amiért a játékvezető azonnal kiállította.

Az oroszok középpályása, Andrej Arsavin hasonló helyzetben volt, amikor a 2008-as Európa-bajnokság legutolsó selejtezőjén, Andorra ellen kiállították, a Zenit egykori, az Arsenal jelenlegi játékosa akkor kétmeccses eltiltást kapott. Mindez azt jelentette, hogy Arsavin az utolsó csoportkörös Eb-meccsen még pályára léphetett.

Rooney felelőtlen mozdulata csökkenti az angolok Eb-esélyeit:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=MrSJQMImfHONOYKw


Az angolok kapitánya, Fabio Capello Rooney piros lapja után kijelentette, hogy a foci Eb előtti barátságos mérkőzéseken a MU-csatár nem lesz kezdő a válogatottban, mivel addig is a megfelelő helyettesét igyekszik megtalálni az olasz tréner. A hárommeccses eltiltás után - szintén a Soccernet szerint - Capellónak érdemes elgondolkodnia azon, van-e egyáltalán értelme annak, hogy Rooney tagja legyen az utazó keretnek.

Az Eb-csoportok sorsolása december 2-án lesz.