Vágólapra másolva!
A lengyelországi Krakkóban csütörtökön kisorsolták a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság pótselejtezőinek párosításait.

A 2010-es vb-pótselejtezőhöz hasonlóan ismét összekerült egymással Bosznia-Hercegovina és Portugália, akkor két, 1-0-s győzelemmel a portugálok mentek tovább.

A slágermeccsnek a török-horvát párharc ígérkezik. "Horvátország csapatát jól ismerjük. Nagyon erős kerete van és jó teljesítményt nyújtott a csoportban. Hasonló a stílusa, mint a miénk" - mondta Oguz Cetin, Guus Hiddink szövetségi kapitány segítője.

Szintén érdekes párviadal lesz a portugál-bosnyák, mert a két válogatott a 2010-es vb pótselejtezőjében is találkozott, akkor előbbi együttes 2-0-s összesítéssel jutott ki a dél-afrikai eseményre. "Balszerencsések vagyunk, mert a legerősebb csapatot kaptuk ellenfélül. Egy riválist szerettünk volna elkerülni, a portugált. Ennek ellenére a franciaországi döntetlent követően optimistán várjuk a két találkozót" - mondta Safet Susic, a bosnyákok szakvezetője.

A párosítások (az elöl szereplő válogatott játssza otthon az első meccset):
Törökország - Horvátország
Észtország - Írország
Csehország - Montenegró
Bosznia-Hercegovina - Portugália

Az első mérkőzéseket november 11-én és 12-én rendezik, a visszavágókat egységesen november 15-én.