Vágólapra másolva!
A Manchester United 2015-ig meghosszabbította a csapatba idén berobbant Tom Cleverley szerződését. A 22 éves középpályás az új feltételek szerint heti 40 ezer fontot (13,7 millió forint) keres majd, azaz ugyanabba a kategóriába került, mint az egyaránt angol válogatott Chris Smalling és Phil Jones.

"Amellett, hogy tökéletes agya van a játékhoz, fizikailag is megerősödött az elmúlt években. Amikor visszahoztuk, és megkapta az esélyt a bizonyításra, két kézzel megragadta, és el sem engedte addig, amíg meg nem sérült" - idézte az Independent.ie Sir Alex Ferguson menedzsert, aki ezzel a szerződéssel is egyértelműen jelezte, hogy az első csapatban számít Cleverley-re.

A skót szakember már korábban felfigyelt rá, 2009-ben kölcsönadta a Leicester Citynek, majd a Watfordnak és a Wigannek, végül az idén visszahozta a Unitedhez.

Cleverley öt meccset játszott ebben a szezonban klubjában, adott két gólpasszt, a szurkolók már az új Scholest látják benne. A Manchester City elleni angol Szuperkupa-meccsen csereként beállva segítette a csapatot 3-2-es győzelemhez, majd a remek játéknak köszönhetően az első négy fordulóban a kezdőben kapott helyet, a ManUnited pedig négy győzelemmel kezdte a bajnokságot.

A Bolton elleni, szeptember 10-i bajnokin azonban megsérült, előbb arról szóltak a hírek, hogy eltört a lába, de később kiderült, hogy nem olyan komoly a sérülés, és bár néhány hetet ki kellett hagynia, elképzelhető, hogy a hétvégi, Liverpool elleni keretben már ismét helyet kaphat.

Angol lapértesülések szerint az idén szintén parádés formában játszó, nyolc meccsen öt gólt szerző Danny Welbeck is új szerződést ír alá a héten, a húszéves támadó hasonló feltételekkel hosszabbíthat a Manchester Unitednél, mint Cleverley.