Vágólapra másolva!
Amíg a finn újságok a svédek elleni meccs előtt szinte rettegve írtak Zlatan Ibrahimovicról, a 2-1-es svéd sikert hozó Eb-selejtező után alaposan lehúzták a szomszéd legnagyobb sztárját, lusta és haszontalan játékosnak titulálták.

Az Ilta-Sanoma nevű finn lap a meccs előtt még szuperhősként jellemezte a svédek legnagyobb sztárját, de a lefújást követően már azt írta, Ibrahimovic nincs jó hatással a csapategységre, a lusta és a haszontalan jelzőket használták vele kapcsolatban.

Jonas von Wendt, a helsinki székhelyű Hufvudstadsbladet jegyzetírója szerint Ibrahimovic megteheti, hogy indolensen és flegmán viselkedjen a pályán, és nagy kérdés, nem jobb-e nélküle a svéd válogatott. Azért nem csak kritizáltak, dicsértek is a finn lapok, elismerték, hogy a svédek még jóval előttük járnak.

"Két helyzetből két gólt lőttek a svédek, ez a különbség egy jó és egy még csak formálodó csapat között. Nem véletlen, hogy amíg tőlük Sebastian Larsson a Sunderlandben, Martin Olsson pedig a Blackburnben játszik, addig tőlünk Mika Väyrynen a Leedsben, Kasper Hämäläinen pedig a Djurgardenben profiskodik" - írta von Wendt.

Mixu Paatelainen, a finn válogatott kapitánya szerint csapata jobban játszott, győzelmet érdemet volna. "Már félidőben vezetnünk kellett volna, de sajnos nem éltünk a lehetőségeinkkel. A svédeknek kevés helyzetük volt, de azokat belőtték" - értékelt a hazaiak kapitánya. Kollégája, Erik Hamrén azt mondta, meglepte őt, mennyire szervezetten és jól játszott a finn válogatott. Hamrén az utolsó csoportmeccsen, a hollandok ellen nem számíthat a sárga lapjai miatt eltiltását töltő Ibrahimovicra, akit klubja, a Milan visszarendelne, de a svéd szövetség azt szeretné, hogy a többiekkel maradjon.