Vágólapra másolva!
Az Eb-részvétel kiharcolása mellett Wayne Rooney kiállítása a központi téma az angol sportsajtóban. Joe Hart, az angol válogatott kapusa nevetségesnek nevezte a játékvezető ítéletét, Harry Redknapp, a Tottenham edzője viszont keményen kritizálta a csatárt, aki eltiltással kezdi majd az Európa-bajnokságot.

A Manchester United csatára a 74. percben hátulról megrúgta Miodrag Dzudovoicot egy elvesztett párharc után, amiért egyből piros lapott kapott a játékvezetőtől.

Rooney feszült napokon van túl, miután kiderült, hogy apja és nagybátyja fogadási csalásba keveredett, de Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya a meccs előtt úgy nyilatkozott, a csatár nyugodtnak és koncentráltnak tűnt.

Rooney forrófejűsége sokba kerülhet az angoloknak, mivel így egy meccset biztosan ki kell hagynia a jövő évi Európa-bajnokságon.


"Rooney kiállítása a legnevetségesebb kiállítás volt, amit életemben láttam. Elismerem, hogy megrúgta az ellenfelet, de akkor is szánalmas volt a bíró döntése. Sajnálom Wayne-t, aki elég csalódott volt, de nem értem, az a montenegrói játékos hogy úszhatta meg a piros lapot, aki fejbe rúgta pár perccel később Welbecket" - nyilatkozta Joe Hart, az angolok kapusa a Mirror című lapnak.

"Hülyeség volt, amit Rooney csinált" - írta Harry Redknapp, a Tottenham edzője a Sun című bulvárlapban vezetett rovatában. "Pedig az egész meccsen arra gondoltam, milyen éretten viselkedik, és milyen jól félretette a meccs idejére apja ügyét, de ez a kiállítás és az ezzel járó eltiltás komoly csapás Angliának. Rooney egy vad harcos, aki a klubcsapatában és a válogatottban is elszántan küzd, de meg kell húznia egy határt. Remekül játszott, mindkét gólban szerepet vállalt, és a pótlása komoly gondot okozhat Capellónak, csak remélni tudom, hogy csak egy meccsre meszelik el".

Capello szerint Rooney bocsánatot kért a meccs után a többiekről, és elismerte, hogy nagy hibát követett el. A kapitány azt mondta, Rooney nem adott magyarázatot az utánrúgásra, de szerinte azért csinálhatta, mert frusztrált volt, hogy elhagyta a labdát a rossz talajú pályán. "Ez egy jó lecke lesz neki és a csapatnak is a jövőre nézve" - nyilatkozta Capello, aki a spanyolok elleni, novemberi felkészülési meccseken új arcok behívását tervezi, de neveket egyelőre nem mondott.