Vágólapra másolva!
Várhatóan új tulajdonosa lesz az Újpest FC Kft.-nek, vagyis annak a cégnek, amely a labdarúgó NB I-ben jelenleg 14. helyen álló újpesti klubot működteti. A Nemzeti Sport pénteki számában megjelent írás szerint Bartha Csaba ügyvezető igazgató csütörtökön a Megyeri úti stadion öltözőjében beszélgetett a futballistákkal, arról azonban, hogy mi hangzott el, nem árult el részleteket a lapnak.

"Hogy mi hangzott el a beszélgetésünk során, csak a játékosokra és a klub további munkatársaira tartozik" - idézte a Nemzeti Sport Barthát. "A City Budapest Zrt., vagyis az Újpest FC Kft. többségi tulajdonosa hamarosan nyilatkozatot tesz, amely mindenki számára egyértelmű lesz."

Az újság emlékeztet arra, hogy a City Budapest korábban még sosem nyilatkozott az Újpesttel kapcsolatban, ezért valószínűleg "igen fontos ügy lesz az, amelyben először megnyilvánul a cég vezetősége."

Az újpesti öltözőből kiszivárgott információkra hivatkozva a Nemzeti Sport azt írja, hogy a játékosok fizetése csúszik, a labdarúgóknak legutóbb szeptember 15-én kellett volna pénzt kapniuk, ezen kívül a prémiumok átutalása is akadozik. Bartha állítólag közölte: javában zajlanak a tárgyalások az Újpest eladásáról, s hozzátette, 95 százalék az esélye annak, hogy egy hónap múlva már nem ő lesz az ügyvezető.

A sportnapilap úgy tudja, több érdeklődő is képbe került, állítólag egy "befektetéssel és vagyonkezeléssel is foglalkozó cég lehet a befutó, de van olyan jelentkező is, aki tehetős üzletemberként a bankszektorból érkezne, ám nem egyedül, hanem társakkal szállna be a magyar labdarúgásba."