Vágólapra másolva!
A Manchester United sztárjának, Wayne Rooney-nak az édesapja és a nagybátyja is tagja volt annak a kilenctagú társaságnak, akiket a rendőrség fogadási csalás miatt vett őrizetbe.

A rendőrség kilenc hónapos nyomozás után jutott el a letartóztatásokig, és a kilenc fő egyike Steve Jennings, a skót élvonalban szereplő Motherwell középpályása, akit glasgow-i otthonában fogtak el.

Jenningset tavaly decemberben kiállították a Motherwell Hearts elleni meccsén, amikor egy korábban szerzett sárga lap birtokában egy tizenegyesgyanús eset után azt mondta Stevie O'Reilly bírónak, "mikor fejezi be a csalást a Motherwell ellen?".

A meccs után derült ki, hogy egy újonnan nyitott liverpooli számláról 500 fonttal játszották meg a fogadóirodáknál tíz az egyhez adott eseményt, miszerint lesz kiállítás a meccsen. A Brit Bukmékerek Szövetsége a meccs után egy nappal figyelt fel két tag jelzése után a furcsa egybeesésre, ekkor indult a vizsgálat, amely végül a letartóztatásokhoz vezetett.

A 48 éves idősebb Wayne Rooney-t és a focista nagybátyját otthonában tartóztatta le a rendőrség, de később óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket.