Vágólapra másolva!
Bár Szilágyi György, a válogatott csapatorvosa szerint Dzsudzsák Balázs teljesen felgyógyult kulcscsonttöréséből, könnyen előfordulhat, hogy az Anzsi Mahacskala mondja ki a végső szót arról, hogy a szélső játszhat-e a válogatottban. Ugyanakkor Dzsudzsák Class FM-ben tett nyilatkozatát az MLSZ szerint félreértették, a szövetség leszögezte, hogy a szélső játékáról a válogatott stábja hivatott dönteni.

"Jól érzem magam, minden rendben van. Ezért is jöttem haza a válogatotthoz, mert úgy éreztem, hogy mindent bele tudok adni. Saját szememmel láttam a röntgent, hogy a megműtött, becsavarozott csont körül ismét fejlődik a csont, és kezd összeérni, mégiscsak volt tehát értelme annak, hogy a vártnál hamarabb visszatértem, és elkezdtem edzeni" - mondta az [origo]-nak adott interjújában Dzsudzsák Balázs, aki augusztus 27-én szenvedett kulcscsonttörést az Anzsi Mahacskala Rosztov elleni bajnokiján.

Bár Dzsudzsák készen állt a válogatottbeli feladatra, lehet, hogy klubcsapata mondja ki a döntést, jászhat-e a finnek ellen. "Jött egy e-mail, hogy az Anzsi orvosai abból a képből, amit elküldtünk, nem azt látják, hogy teljesen összeforrt volna a csont, így valószínűleg nem járulnak ahhoz hozzá, hogy pályára léphessek. Természetesen egyből jeleztük, hogy 'ne csinálják már', hiszen az az orvos csak látja, hogy mi a helyzet, aki megműtött. Aztán a doktor úr beszélt is a kinti emberrel, és abban maradtunk, hogy újabb felvételeket kérnek.

Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi akadálya, hogy pályára léphessek, bár persze őket is meg lehet érteni. Nem két forintot fizettek értem, amióta megsérültem, egyetlen percet sem játszottam kint, és mégiscsak ők a kenyéradóim. Egyébként én sem vagyok az a játékos, aki játszana, belemenne a rizikóba, ha fájdalmai lennének" - nyilatkozta a délelőtti edzést egy röntgen miatt kihagyó Dzsudzsák a Class FM Morning Show című műsorában.

Szilágyi György, a válogatott csapatorvosa szerint nagyobb a dolog füstje, mint a lángja. "Ma reggel újabb, még alaposabb vizsgálatot hajtottunk végre Balázson, és ugyanazt az eredményt kaptuk, amit a hét elején" - nyilatkozta az [origo]-nak az orvos. "Hangsúlyozom, a törés relációjában Balázs teljesen gyógyult. Nyilvánvalóan kell neki rehabilitáció, amiatt hogy az izomzata nem volt használva, és nyilván a töréshely is látszik még a röntgenfelvételen. A dolog többi vonzatáról azonban én nem kívánok nyilatkozni, mivel nem ismerem az Anzsival kötött szerződését, és ez a téma természetesen nem is az én asztalom."

Az MLSZ a sajtóban több helyen is megjelent hírre reagálva közölte, hogy Dzsudzsák Class FM-ben elhangzott szavait a média tévesen értelmezte, emiatt téves információk jelentek meg több helyen is. A szövetség emellett jelezte, hogy a szélső játékáról a válogatott stábja hivatott dönteni. "A válogatott vezetése jó kapcsolatra törekszik minden klubbal, ezért az Anzsi Mahacskalát is folyamatosan tájékoztatja Dzsudzsák Balázs állapotáról, arról azonban nem az orosz klub dönt, hogy a futballista játszhat-e a finnek elleni mérkőzésen. Ebben a kérdésben kizárólag a válogatott orvosai és a szakmai stáb határozhat" - áll az MLSZ levelében.

Vörösbaranyi József, a játékos menedzsere szerint az oroszok újabb röntgenfelvételeket vártak, amiket a mai vizsgálat után megkaptak. A menedzser elismerte, fennáll annak a lehetősége, hogy az oroszok megvétózzák Dzsudzsák játékát, de bízik abban, hogy az újabb felvételek megtekintése után hozzájárulnak a szélső pályára lépéséhez. "A döntést a válogatottban hozzák meg, de remélem, kompromisszumos megoldás születik, és ha az Anzsi nemet mond, akkor ezt figyelembe veszik. Balázs játékára különben is akkor lesz nagy szükség, ha a finn-svéd meccsen számunkra kedvező eredmény születik" - nyilatkozta Vörösbaranyi az [origo]-nak.