Vágólapra másolva!
Lipták Zoltán augusztus végén szerződést bontott a magyar bajnok Videotonnal, és legutóbb a Premier League-ben szereplő Swansea tesztelte, de végül nem igazolta le. A magyar-finn Eb-selejtezőre készülő 26 éves játékos az [origo]-nak azt mondta:  a walesiek véleményével ellentétben jó erőállapotban van, még nincs új klubja, de ettől függetleníteni tudja magát a válogatottban.

- Nem bánta meg, hogy eljött a Videotonból?
- Dehogy bántam meg, örülök neki, hogy szabad vagyok. Nem könnyű csapatot találni, de előbb-utóbb sikerülni fog.

- Mennyire volt közel ahhoz, hogy a Swansea játékosa legyen?
- Nagyon közel voltam, szerintem nem rajtam múlt, hogy nem tudtam odakerülni. Azzal indokolták, hogy nem vagyok jó erőállapotban, de szerintem ez csak kitaláció.

- Miért, milyen az erőállapota?
- Jó erőállapotban vagyok.

- Önnel együtt tesztelték Vangelisz Moraszt, aki hamarosan a walesi klub játékosa lehet. Milyen futballista a görög védő önhöz képest?
- Május óta nem játszott, szinte le kellett húzni a pályáról, amikor a Newcastle tartalékcsapata ellen játszottunk - ennyit tudok róla.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

- Szóba került, hogy a Hoffenheim és egy belga csapat is érdeklődik ön iránt, nem is sejti még, hogy hol fog futballozni?
- A menedzsereim gőzerővel dolgoznak, majd értesíteni fognak, ha lesz valami - többet nem tudok, jelenleg várakozó állásponton vagyok.

- Tudja magát függetleníteni a válogatottban attól, hogy nincsen klubja?
- Persze, most csak a válogatottal foglalkozom. Ha van valami fejlemény az új csapatom ügyében, akkor meg úgyis szólni fognak.