Vágólapra másolva!
Beszállt a Carlos Tévez megszerzéséért indult harcba az Anzsi Mahacskala. A dúsgazdag orosz klub a Manchester City csatára mellett az angolok szövetségi kapitányát, Fabio Capellót is megszerezte volna, de ő visszautasította az ajánlatot, ahogy Marcello Lippi is.

Újabb sztárra vetette ki a hálóját Samuel Eto'o, Jurij Zsirkov és Dzsudzsák Balázs leigazolása után az Anzsi Mahacskala. A dagesztániak kihasználnák, hogy Carlos Tévez mellőzött lett a Manchester Citynél, miután nem volt hajlandó csereként pályára lépni a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen - értesült az Insidefutbol.com nevű portál.

Tévez már nyáron is el akarta hagyni Angliát, de a rendkívül magas fizetése és kivásárlási ára miatt végül a klubnál maradt. Bár az argentin iránt számos országból érdeklődnek az Insidefutbol szerint, az Anzsi kétség kívül azon újgazdag klubok egyike, melyek megengedhetnek maguknak egy ilyen üzletet.

Az Anzsi edzéseit átmenetileg Roberto Carlos irányítja, de a klub sztáredzőt is szeretne a sztárjátékosaihoz.

Fabio Capello, az angolok olasz szövetségi kapitánya elutasította az ajánlatot. "Senkivel nem beszéltem Oroszországból, ezért megleptek a hírek. Az Interrel és más klubokkal kapcsolatban is olvastam a nevemet, de a válasz mindig ugyanaz: kizárólag az angol válogatott sikeres Eb-szereplésére összpontosítok" - nyilatkozta a tréner a SkySports című portálnak.

Korábban Marcello Lippi iránt is érdeklődött az Anzsi, ám az olaszokat 2006-ban vb-győzelemre vezető edző tagadta, hogy oda szerződne: "Az újságokban napról napra követem, mi történik a Mahacskalával, de a vezetőséggel nincs kapcsolatom."

A ManCity csatárával Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója is viccelődött a Videoton elleni vereség után: "Tévez szabadon igazolható, megpróbáljuk elhozni."