Vágólapra másolva!
Hétfőn Telkiben találkozott a finnek elleni, jövő keddi Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott kerete, amelyhez Király Gábor, Vanczák Vilmos, Lázár Pál és Bogdán Ádám csak később csatlakozik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja arról számolt be, hogy Rudolf Gergely és Elek Ákos kisebb húzódással bajlódik, de a vizsgálatok szerint nincs komolyabb gond, így egyikőjüknek sem kell edzést kihagynia.

"Apró sérülésektől eltekintve mindenki egészséges. Dzsudzsák Balázs is jelezte, hogy teljes értékű munkát szeretne végezni az edzőtáborban" - fogalmazott Egervári Sándor szövetségi kapitány. "Nem szeretnénk semmiféle kockázatot vállalni, ezért kedden délelőtt az őt operáló orvos megvizsgálja, megröntgenezi a kulcscsontját, és ezt követően dől el, hogy milyen intenzitású edzéseket folytathat a következő napokban. Mondanom sem kell, hogy rendkívül örömteli lenne, ha valóban maximális erőbedobással készülhetne a finnek elleni meccsre."

Egervári Sándor együttese jelenleg a harmadik helyen áll a csoportban, a finnek elleni hazai találkozó lesz az utolsó mérkőzése. A meccsnek csak akkor lesz tétje, ha a svédek négy nappal korábban nem győzik le a finneket. Ez utóbbi összecsapást a helyszínen tekinti meg a kapitány. Ugyanakkor ahhoz, hogy a második, pótselejtezőt, illetve akár egyenes ági továbbjutást érő helyen végezzen a magyar csapat, a finnek legyőzése mellett az is kell, hogy a hollandok jövő kedden pontot szerezzenek Svédországban.