Vágólapra másolva!
A jelenleg csapat nélkül tengődő Carlo Ancelotti a La Republica című olasz lapnak mesélt angliai tapasztalatairól, és elmondta, szívesen dolgozna újra egy Premier League-ben szereplő klubnál, valamint rajongással beszélt Alex Fergusonról, a Manchester United menedzseréről.

"Egy olyan csapatot szeretnék irányítani, amely odaérhet az első helyre, nálam idetartozik a Liverpool és a Tottenham is. Wenger mögött kaotikus hetek vannak az Arsenal gyenge rajtja miatt, és Fabio Capello biztosan távozik a jövő évi Eb után a válogatott éléről, gondolom, angol edző lesz az utódja, úgyhogy valamelyik csapatnál felszabadul majd egy hely" - szemezgetett a lehetőségek közül Ancelotti, aki a Chelsea-nél az első évben bajnokságot és kupát nyert.

A korábban a Milannal két Bajnokok Ligáját nyerő Ancelotti úgy véli, egy edző számára Anglia az ideális ország, és a legszembetűnőbb különbséget a játék sebességében látja, mert amíg Olaszországban nehéz elérni, hogy a játékosok az edzésen is maximális fordulatszámon pörögjenek, Angliában néha úgy kell visszafogni őket.

"Itt teljesen máshogy állnak a munkához, és a szenvedély mellett a tisztelet is érezhető a stadionokban, a két év alatt egyszer sem hallottam, hogy egy ellenfél szurkolótábora szidott volna. Az is furcsa, hogy Angliában az elnökök nem szerepelnek folyamatosan a médiában, azt sem tudom például, hogy hívják a Manchester United első emberét" - szúrt oda burkoltan Ancelotti korábbi főnökének, Silvio Berlusconinak, aki Olaszországban a Milan fejeként és miniszterelnökként is állandóan címlapon volt.

Ancelotti elismeréssel beszélt Alex Fergusonról, a MU edzőjéről szakmai húzásai miatt, és azért, mert a sikerei ellenére is szerény tud maradni. "Ahogy telik az idő, úgy szeretek bele egyre jobban Fergusonba. Olyan dolgokat tud a futballból, amit csak nagyon kevesen. Az irányítása alatt minden játékos teljesítménye ugrásszerűen javul, nézzék csak meg az Aston Villától érkezett Ashley Youngot, vagy említhetném a koreai Parkot is, aki nem számított igazán ismert játékosnak, mielőtt a klubhoz került volna, később mégis fontos eleme lett a csapatnak. Ferguson nem fél bevetni fiatalokat, nagyon jó érzékkel teszi be őket a csapatba" - udvarolt a skót kollégának Ancelotti.