Vágólapra másolva!
A Videoton 1-0-ra győzött a Ferencváros otthonában, így a bajnoki címvédő már dobogós az NB I-es futballbajnokságban. Détári Lajos szakmai igazgató csapata öt ponttal utolsó előtti.

NB I, 11. forduló:
Ferencváros - Videoton FC 0-1 (0-1)
Albert-stadion, 5000 néző
v.: Kassai
FTC: Jova - Maróti, Balog, Klein, Junior - Morales (Rósa 59.), Otten - Jovanovic, Tóth B., Hakola (Oláh L. a szünetben) - Pölöskei (Lisztes 67.)
Videoton: Tujvel - Brachi, Caneira, Vinicius, Oliveira - Tóth B., Mitrovic, Elek Á., Walter (Polonkai 88.) - Brandao (Vasiljevic, 76.), Alves (Nikolics 82.)
gól: Alves (15.)
sárga lap: Junior (72.), Jovanovic (75.), illetve Oliveira (20.), Brachi (86.)

A Videoton március közepén 5-0-ra győzött az Albert-stadionban, a címvédő fehérváriak azóta nem nyertek bajnoki meccset idegenben.

Az első félidőben a Ferencváros végig támadólag lépett fel, egyértelműen aktívabb volt riválisánál. Sok helyzetet ugyan nem tudtak kialakítani a hazaiak, de jóval többet birtokolták a labdát. Negyedóra elteltével egy védelmi megingást kihasználva mégis a Videoton szerzett vezetést Alves fejesgóljával, és előnyét megőrizte a szünetig.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Alves egyszer azért túljárt Jova eszén

A találat után leginkább küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán, egyre több szabálytalansággal, így a színvonal messze elmaradt a várttól.

A második játékrészben is számtalan szabálytalanság tördelte a játékot, ennek ellenére ez a félidő élvezetesebb volt. Elvétve néhány helyzet is akadt mindkét oldalon, de mindegyik kimaradt, így 1-0-ra nyert a Videoton, amely ezzel megszakította hosszú, több mint fél éves idegenbeli rossz sorozatát. Az FTC továbbra is utolsó előtti.

"Mindig az az igaz, amit a győztes edző mond. Jó mérkőzést játszottunk, sajnos az ellenfél az első helyzetéből gólt szerzett, utána többet birtokoltuk a labdát, de ezúttal sem tudtunk gólt szerezni. Nem esünk kétségbe, megyünk tovább, most jön két hét szünet, remélem, hogy a sérültjeink felépülnek, és újult erővel folytatjuk majd a bajnokságot" - nyilatkozta a találkozót követően Détári Lajos. Az FTC szakmai igazgatója arra az újságírói kérdésre, hogy tervez-e támadót szerződtetni az FTC, viccesen annyit mondott: "Tévez szabadon igazolható, megpróbáljuk elhozni."

"Nagyon boldog vagyok, elégedett vagyok a csapat játékával" - mondta Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője. "Támadásban és védekezésben is megcsináltuk azt, amit vártam, minden úgy alakult, ahogy elterveztük. Labdával és labda nélkül is jól mozogtunk. Nehéz meccs volt, tudtuk, hogy a Ferencváros nagy ellenállást tanúsít, így is volt, ellenfelünk mindent megtett, hogy pontot vagy pontokat szerezzen, de mi ebben megakadályoztuk. Bebizonyítottuk, hogy jó úton járunk, hálás vagyok a szurkolóknak, hiszen végig a csapat mellett álltak. Köszönjük nekik a fantasztikus biztatást."