Vágólapra másolva!
Buzsáky Ákost dicséri Queens Park Rangersszel fogalkozó cikkében a West London Sport újságírója, aki nem érti, miért mellőzi a magyar középpályást Neil Warnock vezetőedező.

Rob Brennan szerint a QPR-ből jelenleg nagyon hiányzik egy jó szabadrúgáslövő, aki képes lehet eldönteni a meccseket, holott van egy ilyen játékosa a csapatnak, csak éppen általában a kispadon ül, és Buzsáky Ákosnak hívják.

"Kiváló játékos, aki mindkét lábával tud lőni és passzolni, bejátssza a pályát, labdát szerez, a semmiből képes helyzetet kialakítani, és nagyszerűen lövi a szabadrúgásokat" - jellemzi a cikk a magyar játékost, majd emlékeztet, hogy hány csodálatos gólt szerzett Buzsáky az elmúlt években.

Ezek közül kiemeli a Reading elleni 2009-es találatot, a közelmúltból pedig felidézi a 29 éves játékos Everton elleni kiváló teljesítményét, amely után Buzsáky ugyan egy fordulóra a kezdőcsapatban ragadt, ám ezután újra a kispadon találta magát.

A szerző megjegyzi azt is, hogy a tartalékok között hiába lőtt két gólt a Brighton ellen, Neil Warnock vezetőedzőtől még sohasem hallotta, hogy elismerően szólt volna Buzsákyról, aki a cikk írója szerint az előző tulajdonos, Flavio Briatore egyik kedvenc játékosa volt.

Végezetül Brennan kijelenti, amíg Buzsáky a padon ül, a QPR-nek sokkal kevesebb esélye van arra, hogy meccseket nyerjen.

Buzsáky eddigi hat bajnokiból kétszer volt kezdő, egyszer pedig csereként állt be. A Premier League-be idén nyáron feljutott csapat jelenleg ötvenszázalékos teljesítménnyel (2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség) a tizedik helyen áll, vasárnap a Fulhammel játszik.