Vágólapra másolva!
Gera Zoltánt eredetileg sérülése ellenére is behívta Egervári Sándor a magyar válogatottba, Roy Hodgson szerint viszont teljesen felesleges megszakítani a focista rehabilitációját, ha úgysem játszhat. Egervári közben letett Gera szerepeltetéséről, és kijelentette: a West Brom edzője élesen fogalmazott.

Gera bő két hete sérült rá a nyáron megműtött bokájára a West Bromwich Albion edzésén. Mint Roy Hodgson menedzser a klub honlapjának szerdán elmondta: azóta edzeni sem tudott, jelenleg alkalmatlan a játékra.

Mindezek ellenére Egervári Sándor szövetségi kapitány meghívta a válogatottba, mondván, a jelenléte is sokat segíthet a társaknak a finnek elleni kulcsfontosságú Eb-selejtezőn.

Hodgson az egyesület honlapján elmondta: "Úgy tudom, meghívták a válogatottba, de szó sem lehet arról, hogy utazzon. Mióta nyáron hozzánk igazolt, még labdához is alig ért. Végig az orvosi stábbal dolgozott, és csak két edzést csinált végig az első csapattal."

"Van némi remény, hogy a válogatottmeccsek miatti szünetben elkezdi az edzéseket, de egyelőre pont olyan messze van a magyar csapattól, mint én. Miután folyamatos kezelésre van szüksége, nem küldjük haza talizmánnak, ez nem is kérdés" - tette hozzá Hodgson.

Egervári közben letett Gera behívásáról, mint az MLSZ honlapján vezetett blogjában kifejtette: "Azért jelöltem a keretbe, mert bíztam benne, hogy a folyamatos edzések hatására felépül a finnek elleni meccsre, és szükség esetén tizenöt-húsz percre beállhat. Miután Zoli az újabb kihagyás után semmiképpen sem léphet pályára, eltekintek attól, hogy hazajöjjön. Természetesen nem kabalának hívtuk volna haza, mert adott esetben nagyon sokat tudott volna tenni a csapatért, ezért az általam nagyon sokra tartott Roy Hodgsonnak nem volt igaza, amikor kissé élesen fogalmazott."

A West Brom menedzsere szerint Gera és a csapat is rendkívül frusztrált, mivel a hosszú kihagyás után is nagyon jól mozgott a magyar középpályás az edzéseken: "Elképesztő volt, mennyire jól játszik egy több hónapos szünet után. Ugyanakkor egyelőre sajnos őrültség lenne a visszatérése időpontjáról beszélni."