Vágólapra másolva!
Orosz lapértesülések szerint a Chelsea bal oldali középpályása, Jurij Zsirkov közel van ahhoz, hogy az Anzsi Mahacskalához szerződjön.

A Perm.kp.ru weboldal szerint a 27 éves játékos Moszkvába utazott, és mindenben megegyezett az orosz klubbal, már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon kell átesnie. Az információt más orosz és angol portálok is megerősítették.

A szerződése szerint ugyanannyit kereshet, mint az Anzsi legnagyobb sztárja, a brazil Roberto Carlos, így a szezon során ötmillió euróval, azaz 1,335 milliárd forinttal gazdagodhat.

Az Anzsin kívül a Dinamo Moszkva és a Rubin Kazany is érdeklődött Zsirkov iránt, de - az orosz portál szerint - csak az Anzsi hajlandó 17 millió eurót fizetni a játékosért, akit a Chelsea 21 millióért vett meg 2009-ben a CSZKA Moszkvától.

Zsirkov azért akarja elhagyni Londont, mert nem sikerült állandó csapattagságot kiharcolnia a Chelsea-ben.

Az Anzsiban Dzsudzsák Balázs hasonló poszton játszik, mint Zsirkov - mindketten bal oldali középpályások -, igaz, az orosz játékos inkább védekező felfogású, míg a magyar szélső a PSV-ben is a gólra törő játékával ért el sikereket. Az Anzsi ausztriai edzőtáborában ugyanakkor az is megesett, hogy Gadzsi Gadzsijev vezetőedző szervező középpályásként szerepeltette Dzsudzsákot.

Mivel augusztus 1-jén megkezdődött az orosz átigazolási időszak, Zsirkov akár már szombaton pályára léphet az Anzsiban, amely a Tom Tomszkot látja vendégül Dagesztánban.