Vágólapra másolva!
Bartha Csaba lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC új ügyvezető igazgatója. Pénteken a klub rendkívüli sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a posztot eddig betöltő Csehi István is marad az egyesületnél, de hogy milyen pozícióban, az csak a következő héten dől el.

A klub rendkívüli sajtótájékoztatóján pénteken elhangzott, hogy a posztot eddig betöltő Csehi István is marad az egyesületnél, de hogy milyen pozícióban, az csak a következő héten dől el.

"Óriási megtiszteltetés, Magyarország egyik legnépszerűbb klubjában dolgozni hatalmas kihívás" - nyilatkozta Bartha Csaba. "Szeretném, ha ez az egyesület még professzionálisabban tudna működni. Az elmúlt években az Újpest több területen sem ütötte meg azt a szintet, amelyet a szurkolók elvárnak. Szeretnénk olyan minőségi munkát letenni az asztalra, ami gazdaságilag és sportszakmailag is elvárható. Olyan rend lesz itt Újpesten, amely jó alapot ad majd a tulajdonosi kör számára és a kft működéséhez is."

A sportvezető hozzátette: könnyen elképzelhető, hogy lesznek személyi változások a vezetésben, ám erről többet még nem árult el.

Bartha azt mondta: legfontosabb feladatának azt tartja, hogy egy olyan hosszú távú koncepciót dolgozzon ki, amely által még profibban, gazdaságosabban, nyereséggel működhet a klub. Az egyesület jelenlegi anyagi helyzetéről elmondta, a nyári játékoseladásokból minden tarozást rendeztek, így jelen pillanatban semmilyen anyagi gondja nincs a klubnak.

A játékosállománnyal kapcsolatban hozzátette: már az is nagy eredmény lenne, ha a fiatal tehetségeket és a rutinos játékosokat egyaránt sikerülne megtartani, ugyanakkor, ha olyan futballistát találnak a piacon, amelyet gazdaságilag elbír a klub, és erősítést jelent a csapatnak, akkor azt le kell igazolni.

Bartha Csaba legutóbb a Debrecennél dolgozott sportigazgatóként, a hajdúságiakkal bajnoki címet ünnepelhetett, s a csapat a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportköreiben is szerepelt az elmúlt két idényben.