Vágólapra másolva!
Egy tavalyi hazai bajnoki, a Diósgyőr-Nyíregyháza NB I-es futballmérkőzés is hozzájárulhatott ahhoz, hogy kedden három labdarúgót és négy játékvezetőt is őrizetbe vettek a magyarországi fogadási csalás felgöngyölítése során.

A Blikk egy önmagát megnevezni nem kívánó informátora szerint a diósgyőri összecsapáson is kaszáltak a fogadási maffia tagjai.

"Az ominózus találkozót 2010. május 5-én Miskolcon játszották. Abban az ügyben három, jelenleg is aktív focista érintett. Azt egyelőre nem lehet tudni, mikor lesznek újabb előállítások, ez attól is függ, hogy a gyanúsítottak hajlandók-e együttműködni a nyomozókkal" - nyilatkozta a lapnak az informátor.

A mérkőzést a Nyíregyháza nyerte Fuad Bugerra találatával 1-0-ra.

A rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda keddi akciója során őrizetbe vett személyek között három futballistát neveztek meg, akiket a kiszivárgott információk és a monogram alapján be lehet azonosítani: Kenesei Zoltánról, Lázár Mátyásról és Horváth Gáborról van szó. Utóbbi az ominózus mérkőzés során a Diósgyőr játékosa volt.

Diósgyőri VTK - Nyíregyháza SFC 0-1 (0-1)
Diósgyőr, 3000 néző
v.: Farkas Ádám (Kelemen A., Fehér Gy.)
DVTK: Rados - Vukadinovic, Gal, Supic, Polényi - Zsivoczky, Takács P., Lippai, Sadjo (Dobos , 66.) -Bajzát (Bacsa, 70.), Brnovic (Menougong, 37.)
Nyíregyháza: Ovszijenko -Miskolczi, Struhar, Kovacevic (Stanisic, 38.), Hurt - Minczér, Davidov, Zabos (Müller, 75.), Nacim - Andorka, Bugerra (Fekete, 59.)
gól: Bugerra (39.)
sárga lap: Dobos (74.), Menougong (83.), illetve Minczér (69.), Stanisic a 75.
piros lap: Stanisic (82.)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=eGuCYAAzA6zwmGS1