Vágólapra másolva!
Szerény győzelmet aratott a Paksi FC labdarúgócsapata az Európa Liga-selejtező első fordulójában, miután idegenben csupán 1-0-ra verte az andorrai Santa Colomát. A visszavágóra egy hét múlva Székesfehérváron kerül sor.

Eredmény, Európa Liga, selejtező 1. forduló, 1. mérkőzés:
UE Santa Coloma (andorrai) - Paksi FC 0-1 (0-1)
Andorra la Vella, Estadio Comunal
v.: Suren Baliyan (örmény)
Santa Coloma: Josep Rivas - Gerard Aloy (Guillermo Lopez, 91.), Alexandre Gutierrez, Alex Roca, Jordi Rubio, Carles Sirvan - Albert Rodriguez (Alex Blázquez, 85.), Luis Do Nascimento, Victor Soria - Boris Codina, Victor Cuadros
Paks: Csernyánszki Norbert - Heffler Tibor, Éger László, Fiola Attila, Csehi Tamás - Bartha László (Haraszti Zsolt, 77.), Sifter Tamás, Sipeki István, Vayer Gábor - Böde Dániel (Kiss Tamás, 69.), Magasföldi József (Hrepka Ádám, 69.)
gól: Vayer (14.)
sárga lap: Hrepka (69.), Fiola (71.)

A paksiakkal nem utazhatott el a nemrég igazolt Heffler Norbert, valamint az U20-as világbajnoki bronzérmes Szabó János - előbbi még nincs százszázalékos fizikai állapotban, utóbbi pedig vírusos megbetegedés miatt hagyja ki a találkozót. De hiányzott a műtét után lábadozó Kovács Attila és Montvai Tibor, illetve Bohner Roland, akire szintén operáció vár. A kisebb sérüléssel bajlódó Sipeki István és Fiola Attila vállalni tudta a játékot.

A Paks kezdte a mérkőzést, előbb Vayer szabadrúgása vágódott le a sorfalról, majd ugyanőt állította meg lesen az örmény asszisztens.A 9. percben Böde csúsztatása okozott zavart az andorraiak tizenhatosán belül, majd ismét Vayer robbant volna ki, de Rivas kapus felszedte előle a labdát.

Vayer aktivitása a 14. percben góllá érett, a szélső remek indítást kapott Bödétől, és balról, 10 méterről a rövid sarokba lőtt (0-1). Hét perc múlva ismét helyzet, újra Vayer, de Rivas ezúttal menteni tudta az átemelést.

A 26. percben Codina lövését Csernyánszki védte, a 29. percben Bartha két csel után ballal lőtt, a labda a jobb felső sarok felett süvített el. Öt perc múlva Vayer beadását Magasföldi a léc fölé lőtte, két perccel később ismét ő veszélyeztethetett, majd Böde fejelt a bal kapufa mellé, így nem született meg a második paksi gól ezúttal sem.

A 39. percben Cuadros veszélyeztethetett volna, de jobbról, futtából nem találta el a paksi kaput. Az első félidő végén maradt az 1-0-s paksi vezetés.

A félidőben egyik csapat sem cserélt. Az első komolyabb lehetőség az 56. percben a hazaiak csatára, Codina előtt adódott, de Csernyánszki védett. A 64. percben Magasföldi 17 méteres szabadrúgását Rivas a léc alól öklözte a mezőnybe. Válaszul Rodriguez jobb oldali beadását Quadros fejelhette kapura, de a földre bólintott labda nemcsak Csernyánszkin, de a kapun is átpattant.

A 69. percben cserélt a Paks, a két csatár, Böde Dániel és Magasföldi József helyére Kiss Tamás, illetve Hrepka Ádám érkezett. Utóbbi gyorsan besárgult, miután első labdaérintésekor földre került a 16-oson belül, és hevesen reklamálva kérte számon az elmaradt büntetőt a játékvezetőtől. Újabb egy perc múlva Fiola is sárgát kapott, ő Quadrost buktatta.

Kiss és Hrepka egy-egy helyzete között kihasználta harmadik cserelehetőségét is a magyar együttes, Bartha László helyére a 77. percben Haraszti Zsolt érkezett. A hajrában még Aloy távoli szabadrúgása szállt el a léc felett, az eredmény azonban nem változott.

A Paks 1-0-ra győzött, a visszavágóra egy hét múlva Székesfehérváron kerül sor.