Vágólapra másolva!
Az amerikai válogatott Oguchi Onyewu hároméves szerződést kötött a portugál Sporting Lisszabon labdarúgócsapatával, miután az olasz bajnok AC Milan csapatánál nem számoltak vele.

A 29 éves, kétszeres Arany-kupa-győztes védő sorozatos sérülései miatt nem kapott szerepet az elmúlt két évben a Milanban, a tavaszt kölcsönjátékosként a holland Twentében töltötte.

A közelmúltban elnökválasztáson átesett Sporting a nyáron már sok játékost igazolt: Andre Carrillo, Alberto Rodriguez, Ricky van Wolfswinkel, Stijn Schaars és Santiago Arias után Onyewu a hatodik szerzemény, a következő érkező pedig a Grenoble védője, Atila Turan lehet.

"A Milannál töltött időszakom felemásra sikerült. Itt akarom újrakezdeni a karrieremet, a Sporting tökéletes hely számomra. Portugál bajnok akarok lenni" - mondta bemutatkozása alkalmával Oguchi Onyewu.

Onyewu 2009-ban igazolt Olaszországba, de a válogatottnál összeszedett egy súlyos térdsérülést. Az olasz klub mégis meghosszabbította a közel két méter magas játékos szerződését, és Onyewu cserébe nem kér fizetést.

Onyewu európai pályafutása a francia Metzből indult, majd a belga La Louviére és a Standard Liége következett, ahol kétszeres belga bajnok lett, és szerepelt a Bajnokok Ligájában. 2007-ben az angol Newcastle United vette kölcsön, de csak elvétve játszott.