Vágólapra másolva!
Szerdán hivatalosan is bejelentette André Villas-Boas, a Portóval a most véget ért szezonban négy trófeát nyert edző érkezését a Chelsea. A mindössze 33 éves tréner Carlo Ancelottit váltja a londoniak kispadján.

Villas-Boas megbizatása azonnali hatállyal életbe lépett a bejelentés után.

"André az egyik legtehetségesebb fiatal futballedző, viszonylag rövid idő alatt máris komoly eredményeket ért el" - áll a Chelsea közleményében. "Az ambíciói, a munkabírása és az elkötelezettsége passzol a Chelsea-hez, biztosak vagyunk benne, hogy a vezetésével a csapat jelentős eredményeket ér majd el a hazai és nemzetközi mezőnyben."

A gyakran José Mourinhóhoz hasonlított szakember dolgozott már a Stamford Bridge-en, éppen a jelenlegi Real Madrid-edző segédjeként. A londoniak emlékeztetnek is erre: "André egy számára ismerős klubhoz hozza vissza az edzői tapasztalatát. Korábban már dolgozott itt három évet, mindenki nagyon várja a vele való közös munkát."

A Chelsea kifizette a Portónak a tréner 13,3 millió fontos (15 millió eurós) lelépési díját. Az angol Guardian portugál forrásokra hivatkozva állítja: Villas-Boas az egyik segítőjét, José Mario Rochát, illetve a tehetségkutató Daniel Sousát is magával viszi Londonba.

Változni fog a Chelsea kerete is, az egyik első érkező a Porto kolumbiai gólzsákja, Falcao lehet, akinek 25 millió fontra taksálják a vételárát.

Villas-Boas a bajnokságot, a hazai kupát és a Szuperkupát is megnyerte a Portóval, az Európa Liga döntőjében pedig a Bragát győzték le. A 33 éves portugál a Premier League legfiatalabb menedzsere lesz, egyben a hetedik Chelsea-edző, mióta Roman Abramovics nyolc éve megvette a klubot.