Vágólapra másolva!
Hiába egyezett meg a két klub egymással, végül mégsem szerződött a Hajduk Split labdarúgócsapatához Kethevoama Foxi, a kupagyőztes KTE-Ereco közép-afrikai légiósa. A százmillió forintos üzlet állítólag azért hiúsult meg, mert a játékos nem volt hajlandó megszakítani nyári szabadságát.

Ugyan a horvát Sportske novosti másfél hete még arról írt, mindenben megegyezett egymással a Hajduk Split és a Kecskemét a magyar klub közép-afrikai játékosa, Kethevoama Foxi átigazolásáról, a százmillió forintos összeg (a horvát sportportál 280 ezer euróról, azaz mintegy 75 millió forintról írt) nem lesz a magyar klub büdzséjének része.

A lehetséges átigazolásról korábban már a Kecskemét hivatalos honlapja is írt, akkor Rózsa Pál, a KTE-Ereco többségi tulajdonosa így nyilatkozott: "Szóbeli megállapodás született a horvát Hajduk Split vezetőivel Foxi átigazolása ügyében. Klubunk százmillió forint körüli összegért adná át a játékos játékjogát a horvátoknak, de amennyiben a jövőben értékesítik, abból az összegből is jutalékot kapunk."

A Foxi-ügylet azonban meghiúsult, a Kecskemetitv.hu információja szerint a Hajduk vezetői hivatalosan is visszavonták az ajánlatukat, a játékos pedig megjelent a magyar csapat mezőkövesdi edzőtáborában.

A portál úgy tudja, a horvátok akkor orroltak meg a játékosra, amikor az nem volt hajlandó megszakítani nyári szabadságát, és csak 15-én este érkezett vissza Magyarországra, jó másfél héttel a két klub megegyezését követően.

Rózsa Pál a Nemzeti Sportban megerősítette, hogy a Hajduk Split visszavonta az ajánlatát, szerinte azonban valami más van a háttérben. "Könnyen lehet, hogy anyagi gondokkal küzd a spliti klub" - mondta.

Ez azonban nem valószínű abban az esetben, ha igazak a horvát lapok egybecsengő értesülései, miszerint a Hajduk most már inkább a Videoton csatárát, André Alvest akarja leigazolni, akiért azonban állítólag kétmillió eurót kér a fehérvári klub.