Vágólapra másolva!
André Villas-Boas lehet a Chelsea labdarúgócsapatának új vezetőedzője, a Daily Mail angol napilap szerint legalábbis a londoni klub hajlandó kivásárolni a szerződéséből a Porto trénerét.

Az új José Mourinhónak nevezett szakember az elmúlt szezonban a Portóval Európa Ligát, portugál bajnokságot és Portugál Kupát nyert, és máris megnőtt a kereslet iránta. Villas-Boas-nak azonban élő szerződése van, kivásárlási ára pedig 13,2 millió font, a Daily Mail angol napilap értesülése szerint Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa már félre is tette ezt az összeget, miután megegyezett a Porto vezetőivel.

A lap úgy tudja, hogy a menesztett Carlo Ancelotti helyére érkező szakember már útban van London felé, és néhány napon belül sor kerülhet a szerződés aláírására. A Daily Mail szerint a szakember valószínűleg nem egyedül érkezik, magával viheti a Porto csatárát, Falcaót, aki 26 millió fontért kerülhet a Chelsea-hez.

A 33 éves Villas-Boas lehet a Premier League legfiatalabb menedzsere, fele olyan idős, mint Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, és csupán néhány hónappal idősebb a Chelsea középpályásánál, Frank Lampardnál. Az Internazionale által is megkörnyékezett Villas-Boas egyébként dolgozott már a Chelsea-nél, José Mourinho segítője volt, amikor a portugál tréner a londoniakat irányította.