Vágólapra másolva!
Az NB II-be kiesett MTK-nál a csapatot hét éve irányító Garami Józsefet bízzák meg az élvonalba jutás kiharcolásával. Domonyai László vezérigazgató évértékelőjéből az is kiderült, hogy a klub új stadion építését tervezi.

Az élvonaltól története során harmadszor búcsúzó MTK első embere a klub honlapján az azonnali visszajutást jelölte ki célként a következő szezonra. "Bármelyik NB II-es csoportba is kerül a csapatunk, a bajnoki címet meg kell szerezni" - fogalmazott Domonyai László. "A klub tulajdonosa és a klubvezetés Garami Józsefet bízta meg a kitűzött cél megvalósításával."

Az előző idényt elemezve Domonyai elismeri, hogy bár gazdaságilag indokolt volt a kulcsjátékosok elengedése, a klubvezetésnek is önkritikát kell gyakorolnia a keret meggyengülése miatt. "A konzekvenciát le kell vonni, és egy komoly játékerőt jelentő tengely nélkül a jövőben nem szabad kialakítani az MTK keretét" - áll az értékelésben.

Domonyai a csapat létesítményhelyzetére is kitér, és egy új stadion tervéről számol be: "Az elmúlt hetekben reményteli tárgyalásokat folytattunk a Hidegkuti-stadion birtokbavételéről. Amennyiben a közeljövőben ez realizálódhat, egy új stadion építése is megkezdődhet."

Az MTK a 2010/11-es szezonban a legalacsonyabb átlagnézőszámmal bírt az NB I-ben. Az MTI adatai szerint egy-egy találkozóra átlagosan 1040 szurkoló látogatott ki a Hungária körútra.