Vágólapra másolva!
Az Inter labdarúgócsapatánál megerősítették Leonardo távozásának hírét. A brazil tréner a PSG irányítását veszi át, míg az olasz klub egyelőre hiába keres új edzőt, Marcelo Bielsa és Sinisa Mihajlovic után André Villas-Boas is kikosarazta.

"Leonardo Párizsba megy, a klub pedig új vezetőedzőt keres" - nyilatkozta az Inter ügyvezető igazgatója. "Jó viszonyban maradunk Leonardóval, és nem pánikolunk a távozása miatt. Egy jól működő klub sosem lehet felkészületlen, minden eshetőségre vannak tervei, de ezek természetesen nem nyilvánosak" - idézte Ernesto Paolillot a footballitaliano.co.uk oldal.

A Gazzetta dello Sport értesülése szerint az olasz klub technikai igazgatója, Marco Branca szombaton Portóba utazott, ahol az EL-győztes csapatot irányító André Villas-Boas megszerzéséről tárgyalt.

A megbeszélések azonban nem vezettek eredményre Branca vasárnapi nyilatkozata szerint. "Villas-Boas nem lesz az Inter edzője, és nem csupán a 15 milliós eurós kivásárlási ára, hanem erős portói kötődése miatt is" - idézte a vezetőt a goal.com.

Az Inter korábban hiába próbálkozott két másik tréner szerződtetével is. Az argentin Marcelo Bielsa személyes okokra hivatkozva utasította el a milánói klubot, míg a szerb Sinisa Mihajlovic ragaszkodott a Fiorentina kispadjához.