Vágólapra másolva!
Több élvonalbeli futballcsapat is felkészülési meccset játszott szombaton, az FTC a Dunaszerdahely otthonában aratott 2-1-es győzelmet, az Újpest az alsóbb osztályú Balatonszepezdnek lőtt 21 gólt, a Győr és a Paks pedig külföldi ellenféllel szemben ért el döntetlent.

Lisztes Krisztán ezen a meccsen tért vissza a Ferencvárosba, a tavasszal a Vasast erősítő középpályás az FTCnews.com szurkolói oldal szerint a csapat egyik legjobbja volt az első félidőben, jó labdákkal tömte társait, és volt egy veszélyes szabadrúgása is.

A szintén új igazolásnak számító Mark Ottent is dicsérte a szurkolói oldal, a holland védő játékát a korábban a Fradinál nagy kedvencnek számító Telek Andráséhoz hasonlították a meccs utáni értékelésben.

Az Újpest a Veszprém megyei bajnokságban szereplő Balatonszepezd ellen játszott hírverő mérkőzést, és a lilák úgy is eljutottak 21 gólig, hogy arany Tamás a 80. percben lefújta a mérkőzést. Az Újpestnek is volt egy nagy visszatérője, a debreceni kitérő után ismét Mészöly Géza csapatában futballozó Kabát Péter három gólig jutott a Szepezd ellen.

felkészülési mérkőzések:
DAC (szlovákiai) - Ferencváros 1-2 (0-1)
Ferencváros, I. félidő:
Ranilovic - Fülöp, Grúz, Otten, Junior - Maróti - Jovanovic, Lisztes, Andrezinho - Abdi, Felix.
II. félidő: Jova - Balog, Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher - Otten - Fitos, Stanic, Józsi, Andrezinho - Alison.
gól: Matus (71.), illetve Felix (42.), Fitos (61.)

Balatonszepezd - Újpest FC 2-21 (1-10)
Balatonszepezd:
Máté - Bíró, Inhof T., Bardon R., Polák I. - Molnár, Bálint, Vastag, Lampert - Török, Bardon Gy.
Játszott még: Mezei T. (kapus), Katona, Sándor P., Horváth S., Takács G., Horváth I.
Újpest: Horváth T. (Szabó B.) - Magos, Litauszki, Takács Z., Pollák - Simek, Mitrovic (Popovics, 46.), Bognár I., Barczi - Kabát (Nagy P., 60.), Lázár B. (Zamostny, 45.)
gól: Inhof, Lampert, illetve Kabát 3, Zamostny 3, Popovics 3, Barczi 2, Bognár I. 2, Takács 2, Simek 2, Mitrovic, Lázár, Nagy P., Inhof (öngól)

Győri ETO - Hartberg (osztrák II. osztályú) 1-1 (1-0)
A győriek gólját Babic szerezte 11-esből.

Paks - Metalurg Donyeck (ukrán) 1-1 (1-1)
A Paks gólját Magasföldi lőtte.