Vágólapra másolva!
Júlio Baptista és Martín Demichelis januári megszerzése után két holland nagyágyúval erősített a Málaga labdarúgócsapata, amely előbb szerződtette Ruud van Nistelrooyt, majd megegyezett a Hamburg másik válogatott játékosával, Joris Mathijsennel is.

A spanyol Málaga labdarúgócsapatát közvetlenül az előző idény előtt vásárolta meg egy katari befektető, és az új tulajdonos már a legutóbbi bajnokságban is igyekezett jelentősen megerősíteni a keretet. Januárban leigazolta Júlio Baptistát és Martín Demichelist, akiknek a vezérletével a gárda végül a kieső helyekről feljött a középmezőnybe.

A jelek szerint a tulajdonosok komolyan gondolják, hogy élcsapatot faragnak a Málagából, hiszen a nyári átigazolási időszakban is kifejezetten aktív a klub. Korábban már megszerezték a Hamburg veterán holland középcsatárát, Ruud van Nistelroyt, és a napokban még egy játékost igazoltak a HSV-től.

A holland védő, Joris Mathijsen kétéves szerződést írt alá, a hírek szerint hárommillió eurót fizettek érte, bár a vételárat hivatalosan nem hozták nyilvánosságra.

Ezzel azonban várhatóan még nem ért véget a nagybevásárlás, a legfrissebb hírek szerint a Málaga az Olympique Marseille argentin középpályását, Luis Gonzálezt is kiszemelte.

A játékosnak megromlott a viszonya az OM mesterével, Didier Deschamps-pal, és ezért távozni szeretne, a spanyolok pedig állítólag 12 millió eurót is megadnának érte, ami alighanem elég lesz a Marseille-nek ahhoz, hogy elengedje.

További átigazolási hírek:

A Werder Bremen finn hátvédje, Petri Pasanen a Red Bull Salzburgba tart. A Lazio a Cagliari kapusával, Federico Marchettivel szeretne erősíteni.

A Lille az AS Roma játékoséval, Jérémy Ménezzel szeretné pótolni az Arsenalba tartó Gervinhót. A Stoke City tízmillió fontot sem sajnálna a Sunderland ghánai csatáráért, Asamoah Gyanért.

A Villarreal védője, Iván Marcano kölcsönbe a görög Olimpiakoszhoz kerülhet. A Manchester City úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Patrick Vieira lejáró szerződését, így a középpályás szabadon igazolhatóvá vált.

www.global-soccer.eu