Vágólapra másolva!
José Luque után újabb spanyol labdarúgót igazolt a Diósgyőr - írja a klub honlapja. Francisco Gallardo a másodosztályú Huesca csapatából érkezik, ahol lejárt a szerződése, de korábban évekig játszott a Primera Divsiónban is.

A 31 éves középpályás összesen 126 meccsen játszott a spanyol élvonalban, 2001 és 2005 között a Sevilla stabil csapattagja volt, később szerepelt a Getaféban, a Deportivo La Corunában és a Real Murciában, de a portugál Guimaraes-ben is lehúzott egy fél évet.

Szép megoldások Gallardótól

Gallardo tagja volt a spanyol U17-es, U18 és U21-es válogatottnak, 1997-ben Iker Casillas és Xavi csapattársaként bronzérmet nyert az U17-es világbajnokságon.

A spanyol focista két évre írt alá az NB II-ből feljutott Diósgyőrhöz.

Gallardo tíz évvel ezelőtt azzal került be a hírekbe - azóta pedig az extrém gólörömeket felvonultató összeállításokba -, hogy a Valladolid elleni bajnokin örömében megharapta gólt szerző csapattársa, Jose Antonio Reyes péniszét.

"A legrosszabb dolog, hogy mindezt egy csapattársamtól kellett elszenvednem" - panaszkodott az eset után Reyes

Gallardo honfitársa, a 33 éves José Luque februárban érkezett a diósgyőriekhez, Gallardóhoz hasonlóan szintén több élvonalbeli spanyol klubban is játszott.