Vágólapra másolva!
Az orosz Tyerek Groznij labdarúgócsapatának tulajdonosa nyilvánosan nekiesett Ruud Gullit vezetőedzőnek, mondván, azonnal meneszteni fogja, ha az együttes nem győzi le kedden az Amkar Permet. A vezetők szerint a holland inkább a diszkókban jeleskedik, a nemzetközi szereplést megcélzó csapat viszont csak 14. a 16 csapatos ligában.

"Be kell látnunk, hogy Gullit teljesítménye messze elmarad a klubvezetés reményeitől" - áll a csapat keddi közleményében, amely szerint a korábbi kiváló holland labdarúgót sokkal inkább a helyi bárok és diszkók érdeklik, semmint az együttes produkciója.

Az indulatos hangú közleményben külön hangsúlyt kapott, hogy Ramzan Kadirov, a csecsenföldi futballklub milliárdos tulajdonosa elvárja a győzelmet a Perm ellen, ellenkező esetben felbontja a tréner szerződését. "Még sosem láttam ennyire reménytelen Groznijt" - idézte a tulajdonost a BBC.

A játékosként Európa-bajnok, többszörös BEK-győztes Gullit januárban nagy felhajtás közepette másfél évre szerződött Groznijba, ám már hetek óta a várható távozásáról beszélnek, miután a csapat nagyon gyengén teljesít a bajnokságban, 12 forduló után utolsó előtti a 16 együttest felvonultató élvonalban. Az eredeti célkitűzés a nemzetközi kupaszereplés lett volna.