Vágólapra másolva!
Miután vasárnap eldőlt, hogy Dzsudzsák Balázs az Anzsi Mahacskala játékosa lesz, az orosz klub hivatalos weboldalán megjelent egy interjú a magyar futballistával. A PSV-től érkezett 24 éves szélső azt mondja, hogy kedden ott lesz a moszkvai CSZKA-Anzsi meccsen, de egyelőre még csak a lelátón.

"Nagyon örülök, hogy ennek az ambiciózus klubnak a tagja lettem" - nyilatkozta az Anzsi weboldalának Dzsudzsák Balázs, akiért az orosz csapat 10-14 millió euró közötti összeget fizetett a PSV-nek. "A karrieremben ez jelentős előrelépés, és minél gyorsabban szeretnék a pályán együtt lenni új csapattársaimmal, Roberto Carlosszal, Boussofával, Tardellivel és a többiekkel. Sokat hallottam arról az atmoszféráról, amely az otthoni meccseket kíséri, éppen ezért minél gyorsabban szeretném magam a nagy család részének érezni."

Amikor a dél-oroszországi városról kérdezték, azt mondta: "Az igazat megvallva a legtöbb információt a focicsapatról gyűjtöttem, de természetesen meséltek nekem a városról, a régióról is. Sajnos eddig még nem jártam Oroszországban. Amikor a PSV Szibériában játszott, akkor éppen eltiltásomat töltöttem, és a CSZKA elleni meccsre sem utaztam el" - fogalmazott a 24 éves szélső, majd hozzátette: az Anzsi keddi, CSZKA elleni idegenbeli meccsét a helyszínen, azaz Moszkvában nézi majd meg.

A legközelebbi hozzátartozóinak, a barátainak és a szakmabelieknek a reakciójáról Dzsudzsák azt mondta: "Sok labdarúgó-szakemberrel beszélgettem, és meglepő módon a legtöbbjük, amikor meghallotta a tervemet és az Anzsi által kitűzött célokat, azt mondták: 'Ne gondolkodj, utazz'. Remélem, hogy Moszkvában találok a csapat bázisához közeli lakást, szeretném minél gyorsabban a családomat is kiköltöztetni."

A balszélső az Anzsi drukkereinek azt üzente, hogy "továbbra is olyan aktívan drukkoljanak a csapatért, mint ahogy ezt láttam a korábbi meccseken a televízióban!" Dzsudzsák végezetül hozzátette: "Úgy érzem, hogy együtt még erősebbek leszünk!"

Dzsudzsák július 4-én csatlakozik az Ausztriában edzőtáborozó klubhoz, az ellenfelek között lesz a német Schalke is. A magyar játékos a Zenit és a Rubin Kazany elleni rangadókon még nem szerepelhet, mert Oroszországban csak augusztus 1-jén kezdődik az átigazolási szezon.