Vágólapra másolva!
Operatörténeti mérföldkő lehet Giorgio Battistelli olasz zeneszerző új műve, melyben kedvenc focicsapata, a Fiorentina történetét viszi színpadra. Bár nem biztos, hogy a neten található videó ennek a része-e, mindenesetre Fiorentina-drukker szereplők a Juventust becsmérlik benne.

Először vegyítheti egymással a labdarúgást és az operát a jó foci és a jó zene szerelmese, mondta operatervéről a firenzei Giorgio Battistelli.

"A Fiorentina dicsőséges története, a legendás gólok és a felejthetetlen vereségek, a nagy foci szépségét viszem színpadra a zene erejével!" - kommentálta negyvenöt fős zenekarra írt művét az Orchestra della Toscana zenekar 1996-2002 közötti és jelenlegi karmestere a Corriere della Sera napilap kulturális oldalán.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=RBIQUcaUKGg8lSTV


A zeneszerző hozzátette, a darab olyan lesz, mint a trójai faló, hogy a stadionból az operába csalogassák a szurkolókat.

Az 58 éves olasz, aki a római Santa Cecilia Zeneakadémia tagja, eddig is meglepő zenei ötleteivel hívta fel magára a figyelmet. Legismertebb műve az egész világon bemutatott Experimentum Mundi. Az őszi-téli idényben mutatják be a milánói Scalában az Una scomoda verita (Kényelmetlen igazság) című új operáját.

A Fiorentináról szóló darab címe még nem ismert, azt viszont tudni, hogy a bemutatását a Serie A kezdete utánra tervezik.