Vágólapra másolva!
Huszonegy játékos orvosi vizsgálatával kezdődött meg a Videoton labdarúgócsapatának felkészülése a 2011-12-es szezonra. Paulo Sousa első edzésén három új játékos jelent meg: a ghánai U20-as világbajnok Ransford Osei, a dél-afrikai Kermit Romeo Erasmus, illetve a szerb Uros Nikolic.

A Videoton labdarúgócsapatának honlapja szerint a különböző válogatottakban szereplő játékosok (Elek, Lipták, Lázár, Bozovic, Gosztonyi) kivételével mindenki megjelent a csütörtöki orvosi vizsgálaton. A fehérvári bajnokcsapat új edzője, Paulo Sousa délután tartotta első hivatalos, de zártkörű edzését.

A Fejér Megyei Hírlap úgy tudja, három új futballista jelent meg a Sóstói-stadionban: a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon aranyérmes ghánai támadó, Ransford Osei, a dél-afrikai csatár, Kermit Romeo Erasmus, valamint a szerb Uros Nikolic.

Osei 1990. december 5-én született, a ghánai Kessben csapatától 2009-ben szerződött az izraeli Maccabi Haifához, amely előbb a holland Twentének, majd a legutóbbi szezonra a spanyol másodosztályú Granadának adta kölcsön.

A csatár tagja volt a két évvel ezelőtti U20-as világbajnokságon aranyérmes csapatnak (a magyarok elleni elődöntőben végig a pályán volt, Ghána 3-2-ra győzött), kétszer a nagyválogatottban is pályára lépett már.

Az 1990. július 8-án született dél-afrikai Kermit Erasmus a Supersport Unitedben kezdte pályafutását, 2008-ben a holland Feyenoord szerződtette, ám mindössze négy mérkőzésen léphetett pályára a rotterdami klub színeiben. A 2009-2010-es szezonban kölcsönbe a másodosztályú Excelsiorhoz került, amelyben 30 mérkőzésen 11 gólt szerzett, majd megállapodva a Feyenorrddal, tavaly hazatért a Supersporthoz.

A válogatottban egyszer játszott: tavaly szeptemberben a Niger elleni Afrika-kupa-selejtezőn csereként kapott lehetőséget.