Vágólapra másolva!
A magyar korosztályos labdarúgó-válogatott a touloni U21-es torna harmadik csoportmérkőzésén 1-1-et játszott a házigazda Franciaországgal, így kiesett, mivel a Kínát 2-1-re legyőző Mexikó megelőzte a B csoportban. A franciák a rendes játékidő letelte után egy perccel egyenlítettek.

Touloni U21-es torna, B csoport, harmadik mérkőzés:
Franciaország - Magyarország 1-1 (0-0)
Aubagne, De Lattre-stadion
v.: De Marco (olasz)
Magyarország: Gulácsi - Szokol, Fiola, Kádár, Sváb - Bódi (Simon K., 75.), Simon Á., Tajthy, Balogh B. - Gosztonyi, Futács (Eppel, 75.).
Franciaország: Gorgelin - Duplus, Saunier, F. Pogba, Nego (Mirin, 72.) - Trebel, Jarsale (Tafere, 60.), Damour, Benezet - Court (Bourgois, 60.), D. Le Tallec
gól: Duplus (81.), Futács (45.)

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott a touloni - nem hivatalos U21-es világbajnokságnak is nevezett - torna első mérkőzésén, jó játékkal 3-0-ra legyőzte Kínát, majd 2-0-ra kikapott Mexikótól. A franciák ellen az egész találkozón szervezetten játszott Róth Antal csapata, és a 2009-es U20-as vb után a kapus Gulácsi Péter és a csatár Futács Márkó ismét bebizonyította, hogy a felnőttválogatottban is lehet majd rájuk számítani. Előbbi jól védett, utóbbi pedig higgadt gólt szerzett.

A hétfői, harmadik fordulóban sokáig úgy tűnt, hogy a csapatnak nem is muszáj nyernie, a másik ágon ugyanis a csoportutolsó Kína vezetést szerzett a magyarok riválisa, Mexikó ellen. A 40. percben a közép-amerikaiak egyenlítettek, ami még mindig magyar továbbjutást jelentett, így nem csoda, hogy Futács Márkó higgadt góljánál úgy tűnt: Magyarország bejuthat a legjobb négy közé, akár még egy gólt is kaphat.

Tovább növelhette az optimizmust, hogy a másik meccsen kiállítottak egy mexikóit, a kínai kapus kabaréba illő hibázása után - a 65. percben - mégis vezetéshez jutott a megfogyatkozott csapat.

Az aubagne-i meccsen viszont a franciák egyre többet támadtak, de sokáig nem volt nagy helyzetük, a feladat a magyarok számára annyi volt: ki kell bekkelni a találkozót.

Ez azonban nem sikerült, a franciák védője, Duplus ugyanis a második negyven perc letelte után, az utolsó utáni percben magasabbra ugrott, mint Kádár Tamás, és szép góllal kiharcolta a döntetlent.

Ez a franciák számára semmit nem jelentett (így is, úgy is csoportelsők lettek volna), a magyarok azonban az 1-1 után - csoportharmadikként - elbúcsúztak a tornától.

"Érthetően nagy a csalódottság az öltözőben, de én kizárólag elismeréssel tudok nyilatkozni a játékosok mai teljesítményéről, hiszen két fárasztó meccs után, egy komoly sorozatterhelésben az eddigi legjobb játékkal rukkoltak elő" - nyilatkozta a meccs után Róth Antal szövetségi edző az MLSZ honlapjának. "A küzdelem mellett a futballra is volt energiájuk, emellett helyzeteket is ki tudtak alakítani, így még fájdalmasabb, hogy két percen múlt a győzelmünk és a továbbjutásunk."

A nap másik mérkőzésén:
Mexikó - Kína 2-1 (1-1)

A csoport végeredménye:
1. Franciaország 7 pont (9-1)
2. Mexikó 6 (5-5)
2. Magyarország 4 (4-3)
4. Kína 0 (1-9)