Vágólapra másolva!
Egy évvel ezelőtt, 2010. június 8-án Mario Balotelli meglátogatta Nápoly hírhedt városrészét, a helyi maffia által ellenőrzött Scampiát, ahol a camorra két vezetőjével találkozott. Az Il Mattino napilap információját a rendőrség megerősítette, a játékos ügynöke, Mino Raiola szerint védencének semmilyen kapcsolata nem volt a szervezett bűnözéssel.

Címlapokra került hazájában, Olaszországban Mario Balotelli, miután az olasz Il Mattino napilap közzétette az olasz rendőrség közleményét, amely szerint a Manchester City válogatott labdarúgója egy évvel ezelőtt, 2010. június 8-án látogatást tett Nápoly hírhedt városrészében, a Scampiában.

A rendőrség szerint a 20 éves olasz válogatott futballista Salvatore Silvestri és Biagio Esposito társaságában múlatta az időt, és a találkozóról fotók is készültek.

A helyi maffia, a camorra által ellenőrzött városnegyed a nyílt drogkereskedelméről híres - a helyiek a környéket a Törpök házának is hívják - gyakoriak a bűnbandák közötti leszámolások.

"Évek óta azért harcolunk, hogy jövőt adjunk a város szegénynegyedeiben élő fiataloknak. A bűnözést semmiképpen nem szabad magasztalni" - mondta egy helyi pap, Aniello Manganiello, aki rendületlenül kampányol a szervezett bűnözés ellen.

Balotelli azt mondja, fogalma sem volt arról, hogy a kísérői maffiafőnökök. "Csak meg akartam látogatni azt a városrészt, amelyről olyan sokat beszélnek, filmet is forgattak ott. Nem tudtam, hogy maffiózókkal találkoztam" - védekezett.

A játékos ügynöke, Mino Raiola se megerősíteni, se megcáfolni nem akarta a sajtóhírt. "Nem tudom, mi történt valójában, de ha jól tudom, a tényeket mások már megerősítették. Annyit mondhatok, Balotellinek még soha nem volt semmilyen kapcsolata a szervezett bűnözéssel."