Vágólapra másolva!
Vereséggel folytatta szereplését a Touloni Ifjúsági Fesztiválon a Róth Antal vezette magyar U21-es fociválogatott, amely a B csoportban 2-0-ra kikapott Mexikó korosztályos csapatától. A közép-amerikaiak a második félidőben egy látványos szóló után szerezték meg a vezetést, majd Orrantía egy nagy védelmi hiba után állította be a végeredményt. A magyarok egy győzelemmel és egy vereséggel állnak két találkozó után, az utolsó csoportmeccset a házigazda Franciaország ellen játsszák hétfőn.

Nézze meg a meccs góljait!

U21-es labdarúgótorna, B csoport, 2. forduló:
Magyarország - Mexikó 0-2 (0-0)
Nizza, Stade du Ray
vezeti: M. Santos Capela (portugál)
Magyarország: Gulácsi - Kálnoki-Kis, Fiola, Kádár, Katona - Simon Á. (Egerszegi, 69.), Tajthy - Gosztonyi (Simon K., 69.), Bódi, Balajti (Balogh B., 48.) - Eppel (Futács, 58.)
Mexikó: Rodríguez - Álvarez, Loera, Araújo, Pinón (Izazola, 55.) - Reyes, Villalobos, Orrantía, Dávila (Ibánez, 68.) - Guarch (Rivera, 47.), Pulido (Torres, 55.)
gól: Dávila (57.), Orrantía (67.)
sárga lap: Simon Á. (17.), illetve Loera (53.)

A házigazdák malőrjével indult a találkozó, hiszen a Himnuszt csupán harmadik alkalomra tudták lejátszani a franciák, az első két próbálkozásnál teljesen más dallam szólalt meg a hangszórókból.

Az gyorsan kiderült, hogy az első fordulóban aratott háromgólos magyar győzelem és a háromgólos mexikói vereség rossz kiindulópontja lenne ennek a mérkőzésnek. A közép-amerikai válogatott végig irányította a találkozót. Az első félidőben csak elvétve, egy-egy távoli lövéssel veszélyeztették a magyarok az ellenfél kapuját.

Az első félidő két legnagyobb helyzete a 26. percben, hatvan másodpercen belül alakult ki: előbb Balajti Ádám vezethette egyedül a kapura a labdát, de hét méterről a kapusba lőtt, majd az ellentámadás végén Dávila az ötösről lőtt az elvetődő Gulácsiba.

A fordulás után góllá érett a mexikóiak fölénye. Az 57. percben Dávila szerzett labdát a saját térfelén, megindult a magyar kapu felé, lerázott két védőt, miközben az egyiknek kiosztott egy kötényt, majd tizenhét méterről elegánsan tekerte el a labdát a vetődő Gulácsi keze fölött a kapu bal oldalába (0-1).

Tíz perccel később eldőlt a mérkőzés: a csereként beállt Balogh Balázs jött hátra védekezni, a hozzá került labdát szerette volna kivágni a mezőnybe, ám az előtte álló Fiolát találta telibe, akiről a labda az érkező Orrantía elé került, a mexikóinak nem okozott gondot gólra váltani a ziccert (0-2).

A magyarok egy győzelemmel és egy vereséggel állnak két találkozó után, hétfőn a házigazda Franciaország következik, amely ellen egy bravúros győzelem még továbbjutást érhet.

"Az első félidőben kiegyenlített játékot láthattunk, bár volt némi félreértés a játékunkban, mert kicsit úgy játszottunk, mint akik mindenáron gól nélküli döntetlennel akarják befejezni a mérkőzést" - értékelt a mérkőzés után Róth Antal az MLSZ honlapjának. "A második játékrészben feljavult a játékunk, ekkor azt éreztem, hogy akár a vezetést is megszerezhetjük. Ennek ellenére Mexikó lőtte az első találatot, amihet több védekező játékos hibája is kellett, miként a második gól is egy látványosan nagy hiba után született. A futballban semmi sem lehetetlen, így még van esély az elődöntőbe jutásra, de kétségtelenül a legnehezebb utat választottuk ennek eléréséhez."

A másik mérkőzésen:
Franciaország-Kína 4-0 (2-0)

A B csoport állása:
1. Franciaország 6 pont (már továbbjutott)
2. Magyarország 3 (3-2)
3. Mexikó 3 (3-4)
4. Kína 0