Vágólapra másolva!
Információnk szerint Gera Zoltán mindenképpen távozna a Fulham labdarúgócsapatától, így az a tény sem befolyásolja elhatározását, hogy edzője, az őt mellőző Mark Hughes csütörtökön lemondott posztjáról. A londoni csapat új szakvezetője a Sky Sports szerint Alex McLeish lehet.

Csütörtökön váratlanul bejelentette távozását Mark Hughes, a Fulham labdarúgócsapatának vezetőedzője, akit hiába próbált meggyőzni a folytatásról a klub tulajdonosa, Mohammed Al Fayed.

A walesi tréner cáfolta, hogy az Aston Villától távozó Gérard Houllier helyét venné át, noha a Villa elnöke, Randy Lerner nem titkolta soha, hogy egyik lehetséges utódként őt szemelte ki.

Ha nem jön létre a megállapodás, akkor sem esne kétségbe Lerner, hiszen többek között Martin Jol, Steve McClaren és a Wigan menedzsere, Roberto Martinez is szóba kerülhet leendő edzőként. Sőt, még Carlo Ancelotti is, aki ugyan kijelentette a Chelsea-től való távozása után, elege van Angliából és nem akar maradni, ám biztosan van olyan szerződésajánlat, amire rábólintana.

A Fulhamnél a Sky Sports szerint a Birmingham edzője, Alex McLeish lehet a befutó, rajta kívül még Martin O'Neill és Martin Jol számít esélyesnek.

A londoni együttes magyar légiósa, Gera Zoltán korábban elmondta, nyáron szívesen váltana klubot, hiszen Hughes egyáltalán nem számolt vele, gyakran a keretbe se nevezte a válogatott középpályást.

"Beszéltem az edzővel az utolsó tréning után, elmondta, szeretné, ha maradnék. Erre mondtam neki a problémáimat, hogy alig játszom, sokszor még kispados sem vagyok, ezért amikor lehetőséget kapok, nem tudok úgy koncentrálni. Ennél azért többre vágyom. Mondtam, hogy egyelőre nem akarok hosszabbítani, abban maradtunk, hogy még visszatérünk rá. Nem lehet kizárni, hogy maradok a Fulhamnél, bár kicsi rá az esély" - nyilatkozta másfél hete az [origo]-nak.

Információnk szerint Hughes távozása nem befolyásolja Gera Zoltán terveit, aki mindenképpen távozna a Fulhamtől, ráadásul egykori csapata, a West Bromwich hívja. Az a klub, ahol korábbi kedvenc edzője, Roy Hodgson ül a kispadon.

Szerettük volna megkérdezni Gera Zoltán és menedzsere, Filipovics Vladan véleményét is, de egyiküket sem sikerült utolérni telefonon.