Vágólapra másolva!
Drasztikusan csökkenhet a Ferencváros labdarúgó-szakosztályának éves költségvetése, Orosz Pál, a Zrt. vezérigazgatója szerint fontos, hogy a bizonytalanságot kizárják a gazdálkodásból. Kubatov Gábor, az anyaegyesület elnöke még egy keddi fórumon elmondta, hogy a tavalyi 2 milliárdhoz képest, idén jó, ha 1,3 milliárdból gazdálkodhatnak majd a futballisták. Hozzátette: ahhoz, hogy a csapat elérje a Bajnokok Ligáját, körülbelül 6 milliárd forintos költségvetésre lenne szükség.

"Ezzel az összeggel tudunk fixen kalkulálni. A bizonytalanságot szeretnénk kizárni a gazdálkodásunkból, mint tényezőt, ezért a korábbinál kisebb költségvetéssel tervezünk" - nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön Orosz Pál. "Természetesen lehet ebben pozitív változás, de az a hab lenne a tortán, arról majd ráérünk akkor beszélni, ha esetleg realizálódik."

Orosz hozzátette: folyamatosan tárgyalnak a lehetséges szponzorokkal, ám ezekről egyelőre nem mondhat többet. "Sok tényező játszik szerepet egy szponzor érkezésében vagy távolmaradásában. Rajtunk múló és rajtunk felül álló tényezők egyaránt. Egy szponzor, aki nem emocionális alapon jön, sok kritérium alapján, soklépcsős tárgyalásokat követően dönt pro vagy kontra."

Orosz egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, vezérigazgatóként arra is törekszik majd, hogy június közepéig mindenféle tartozást rendezzenek, most ezzel kapcsolatban megjegyezte: "Folyamatosan ezen dolgozunk."

A jövőről szólva kiemelte: "A keret megerősítése alapvető szakmai követelmény. Ugyanakkor tudomásul kell vennünk, hogy a Fradi jelenleg nem Magyarország legtőkeerősebb csapata. A lehetőségeinkhez mérten tudunk anyagilag versenyezni a játékosok megszerzésében. Az az idő elmúlt, amikor valaki azért jön a Fradiba játszani, mert itt a legjobbak a körülmények, ugyanakkor aki értékeli azt, hogy a Fradiban játszhat, és látja benne a perspektívát, nem fog csalódni, ha rajtunk múlik."

A kerettel kapcsolatban Kubatov korábban arról beszélt: könnyen elképzelhető, hogy lesznek olyan labdarúgók, akiket nem tudnak majd megtartani, ennek ellenére a bajnoki címért szeretnének harcolni. Az FTC elnöke hozzátette: a Ferencváros labdarúgóinak és családtagjainak tilos a jövőben bármilyen sportfogadási játékban részt vennie. Az idegenlégiósok szerződéseibe azt is belefoglalják, hogy tanulniuk kell a magyar nyelvet, az idény végére legalább háromszáz szót kell tudniuk. A játékosok ebből vizsgát tesznek majd, csakúgy, mint klubtörténeti ismereteikből.

A Kemma.hu honlap beszámolója szerint Kubatov a komáromi beszélgetésen elmondta azt is: évente százmillió forintot visz el tőlünk egy biztonsági cég, ugyancsak százmillió fordítanak a labdarúgók lakásainak bérlésére. Fájlalják, hogy a televíziós közvetítésekből nyolcvanmillió forintot utalnak át nekik. Ezt a bevételt elérnék úgy is, ha kétezer szurkolóval több menne ki a meccseikre, ugyanis a felmérésekből az derült ki, hogy ennyien váltanának jegyet, ha nem látnák kedvenceiket a tévében.