Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I már véget ért, de a Ferencváros és az Újpest szurkolói tartottak még egy közös szezonzárót, amelyen két tízfős csapatban  verekedtek meg egymással egy erdőszéli réten. Az ustawka néven emlegetett jelenségnek Lengyelországban komoly hagyományai vannak, de a magyar ultrák  is rendszeresen megütköznek egymással.

Tavaly október végén a DVSC-FTC meccs előtt a debreceni Nagyerdőben volt csoportos verekedés, idén márciusban pedig Budapest környékén estek egymásnak pécsi és ferencvárosi ultrák.

"A bungee jumpinghoz hasonlítható bátorságpróba ez. Nem a megfélemlítés a cél, hanem az erőnk fölmérése. Eleve adott a tisztelet a két fél részéről, mert kevesen vállalják ezt a nyílt megméretést, és ez a kevés ember értékeli egymást" - mondta az [origo]-nak áprilisban az ustawkáról egy ferencvárosi fanatikus, aki részt szokott venni előre egyeztetett verekedésekben.

Az újpesti "Angol Brigád" és a ferencvárosi "Új Generáció" összecsapását a videón fekete ruhában látható Fradi-drukkerek nyerték.