Vágólapra másolva!
A BL-elődöntőn lelátóra küldött José Mourinho igen messzire ment a Realt 2-0-ra legyőző Barcelona kritizálásában. A portugál tréner szerint a katalánokat évek óta külső segítséget kapnak a legnagyobb meccseken, és botrány nélkül nem tudnak BL-t nyerni. A Barcelona közleményben válaszolt, és jogi lépéseket fontolgat Mourinho megjegyzései miatt.

"Nem értem, miért kapja meg állandóan a bírói segítséget a Barcelona" - dühöngött a madridi találkozó 64. percében kiállított vezetőedző. "Egész életemben rendre fel fogom tenni ezt a kérdést magamnak, és remélem, egy nap majd megkapom rá a választ."

A hazaiaktól a 61. percben a Dani Alvest letalpaló Pepét is kiállították. A német Wolfgang Stark a Barcának is kiosztott egy piros lapot a szünetben a kispadról leküldve a cserekapus José Pintót, de ez Mourinhót csepet sem vigasztalta. "A Barcelona évek óta kapja a hátszelet. Ugyanez történt két évvel ezelőtt a Chelsea ellen, szinte ugyanez tavaly az Inter ellen, de idén ugyanígy járt az Arsenal."

Mourinho odáig ment, hogy a Barcelona mezén szereplő szervezetet és a spanyol szövetség elnökét is belekeverte a történetbe. "Honnan jön ez a támogatás? Talán ezzel akarnak több reklámot adni a UNICEF-nek, de lehet, hogy az UEFA-ban befolyásos Angel Maria Villarnak köszönhetik."

"Ha most megint megnyerik a BL-t, megint csak botránnyal tudnak nyerni. Guardiola nagyon jó edző, tisztelem, és kívánom neki, hogy egyszer nyerjen BL-t botrány nélkül."

Mourinho azt mondta, lehetetlennek tartja, hogy a Real jusson a döntőbe. Azzal kapcsolatban, hogy mit mondott a játékvezetőnek, mielőtt Stark a lelátóra küldte, úgy fogalmazott, nem mondott semmit, csupán helyeselte a döntést. "Ha elmondanám az európai szövetségnek és a játékvezetőnek, amit gondolok és érzek, akkor azonnal be is fejezhetném a pályafutásomat" - tette hozzá.

Forrás: AFP
A képgalériáért kattintson a képre!

A Barcelona nem ment el szó nélkül a komoly vádak mellett, és közleményben reagált a portugál edző szavaira: "A klub jogi osztálya tanulmányozni fogja José Mourinho kijelentéseit, és dönt arról, hogy az ügyet az UEFA elé vigye, vagy sem." Végül az európai szövetség fegyelmi eljárást indított a portugál ellen.

A katalánok részéről Joesp Guardiola a meccs botrányos hangulata helyett a találkozót két hajrában lőtt góllal eldöntő Lionel Messivel foglalkozott. "Óriási szerencsénk van, hogy asszisztálhatunk a teljesítményéhez" - nyilatkozta a Barcelona trénere. "Nem ez az első eset, hogy így futballozik. Mindössze huszonhárom évesen a Barcelona történetének harmadik legeredményesebb játékosa. Ez egész egyszerűen felfoghatatlan."