Vágólapra másolva!
A kolozsvári Krónika beszámolója szerint precedens nélküli botrány tette emlékezetessé a román labdarúgó-bajnokság húsvéti fordulóját. A bukaresti örökrangadót a Dinamo 1-0-ra megnyerte a Steaua ellen, ám a helyi csendőrség szerint a Dinamo-játékosok a meccs előtt olyan ajándéksálakat és labdákat dobtak szurkolóik közé, amelyekbe pirotechnikai eszközöket rejtettek el.

A Krónika információja szerint a hatóságok vizsgálatot kezdeményeztek a Steaua-Dinamo román bajnoki futballmérkőzésen történtek miatt. A Dinamo játékosai ugyanis a mérkőzés előtt olyan ajándéksálakat és labdákat dobtak szurkolóik közé, amelyekbe pirotechnikai eszközöket rejtettek el.

A videón jól látszik, ahogy a rendfenntartók a megszerzett sálat szétszakítva petárdát találnak benne.

A Dinamo-szurkolók a meccs 12. percében vetették be arzenáljukat, csak a csendőrök jelenlétének volt köszönhető, hogy az emiatt feldühödött Steaua-drukkereknek nem sikerült áttörniük a szektorokat elválasztó kerítést.

Florin Hulea, a csendőrség szóvivője jelezte, a pirotechnikai eszközök bevitele a stadionokba bűncselekménynek számít, így ha bebizonyosodik, hogy valóban a játékosok csempészték be a petárdákat, akkor bűnvádi eljárást indítanak ellenük.


Mihai Stoica, a Steaua menedzsere kijelentette, drasztikus fellépést vár, szerinte ideje lenne megmutatni, hogy nem a Dinamo irányítja a román focit.

A vendégek tagadták a vádakat, elmondásuk szerint a klub ajándékboltjának képviselői adták nekik a dinamós címerrel ellátott sálakat és labdákat. A román szövetség fegyelmi bizottsága pénteken tárgyalja az esetet.

Egyelőre csak a Steaua járt rosszul, a hazai szurkolók ugyanis a vereség miatt feltépték a stadion üléseit, rátámadtak a távozó játékosokra, majd a csapat tulajdonosát, Gigi Becalit is megtámadták, betörték az őt szállító Rolls Royce szélvédőjét, kitörték az egyik lámpáját. A rendőrség tíz embert vett őrizetbe, a szövetség pedig 15 ezer lejes bírságot rótt ki a klubra rendezési hiányosságok miatt.