Vágólapra másolva!
Minden felelősséget magára vállalt Arsene Wenger az Arsenal Bolton elleni botlása után. A francia szakember elismerte, hogy csapata nem elég érett, míg a klub korábbi védője, Lee Dixon szerint a menedzser finomíthat eddigi filozófiáján, és sztárokat igazolhat, miután ő maga is több eredményt vár el, de a külső nyomás is erősödik.

Csak elvi esélye maradt az Arsenalnak a bajnoki címre a csapat vasárnapi veresége után, Arsene Wenger menedzser vállalta a felelősséget a Bolton elleni 2-1-es vereségért. Vasárnap a listavezető Manchester Unitedet fogadják az Ágyúsok, egy vereséggel be is húzhatják a hatodik, trófea nélküli idényüket -, ha nyernének, akkor is maradna hat pont hátrányuk, de a Chelsea is előttük van a tabellán.

"A játékosok az egész szezonban kiemelkedőt nyújtottak. Ha valakit lehet okolni, az én vagyok" - nyilatkozta Wenger a BBC-nek.

"Mindent bele kell adnunk, egészen az utolsó meccsig, de az esélyeink természetesen már minimálisak" - ismerte be az edző az angol közszolgálati médiumnak.

A londoniak akár egyedül Samir Nasri révén megnyerhették volna a meccset, helyette elbuktak a hajrában.

"Nehéz megemészteni, ahogy kikaptunk. Ez a hetünk jól összefoglalja a szezont: Minőségi játékot nyújtunk, de az erőfeszítéseinknek nincs eredménye" - panaszolta a francia.

Múlt szombaton az Arsenal a 98. percben szerzett vezetést a Liverpool ellen, ám Kenny Dalglish együttese négy percre rá egyenlített. Szerdán Wenger legénysége 3-1-ről hagyta visszakapaszkodni a Tottenhamet.

Az Ágyúsok még február végén egy utolsóperces potyagóllal kaptak ki a Ligakupa döntőjében, majd néhány héten belül a Bajnokok Ligájából és az FA-kupából is kiestek.

"A Ligakupa-döntő komolyan sokkolta a játékosokat, de többször is előfordult hasonló az idényben. Még mindig hiányzik az érettség, a tapasztalat és a nyugalom a fontos pillanatokban" - magyarázta a bizonyítványt Wenger.

Lee Dixon, az Arsenal legendás védője szerint a francia edző az eredménykényszer miatt szakíthat a fiatalokra épített csapat hagyományával, és igazolhat néhány sztárt: "Talán megváltozik Arsene filozófiája, mert bár nincsenek nagyon messze, ő maga is többet szeretne elérni, ezen kívül az eredménykényszer kívülről is nyomást jelent. Az új tulajdonos elvárhatja tőle, hogy nyáron többet költsön, és igazoljon néhány nagy nevet."

"Szerintem Wenger tartja majd magát az eddigi elveihez, a meglévő fizetési struktúrához, ugyanakkor egy-két vezéregyéniségre igenis szüksége lesz" - tette hozzá Dixon a BBC-nek.