Vágólapra másolva!
Ottmar Hitzfeld szerint a Bayern München labdarúgócsapatánál rendkívül nagy nyomás nehezedik a mindenkori vezetőedzőre, hat ott eltöltött év annyi, mint húsz máshol.

A 62 esztendős tréner a Süddeutsche Zeitung német napilapnak nyilatkozva beszélt arról, hogy megkönnyebbülést hozott számára, amikor 2004-ben, hat év elteltével a bajor klub vezetői szerződést bontottak vele.

"Semmihez sem hasonlítható megtiszteltetés a Bayernt irányítani, már csak azért is, mert a legjobb keret áll a rendelkezésedre. Nyugodtan dolgozni viszont csak akkor tudsz, ha az első helyen áll a csapat" - fogalmazott a tréner, aki öt bajnoki elsőséget gyűjtött be a bajor csapattal, beleszámítva a 2007-2008-as szerepvállalását is.

Hitzfeld - aki 2008 óta a svájci válogatott szövetségi kapitánya - a legnagyobb sikerét a Bayern Münchennel 2001-ben érte el, amikor Bajnokok Ligáját és klubvilágkupát nyert. Louis van Gaal áprilisi menesztésével összefüggésben azt mondta: a holland tréner nem jöhetett ki győztesen a vezetőkkel zajló vitájából.

"Ezek az elöljárók valamennyi edzőt túlélték. Ha ők kritizálnak, nem szabad túlságosan érzékenynek lenni. Én mindig ahhoz tartottam magam, hogy a nyilvánosság előtt sohasem minősítem a felülről érkező kijelentéseket. Van Gaal erre nem volt képes" - tette hozzá.