Vágólapra másolva!
A Marca szerint Gerard Piqué, a Barcelona hátvédje a Real Madrid elleni hétvégi bajnoki után az öltözőfolyosón provokálta a madridi játékosokat, amit utólag a Twitter-oldalán tagadott. Iker Casillas, a Real kapusa a megnyert kupadöntő után diplomatikusan kerülte, hogy bármi konkrétumot mondjon az afférral kapcsolatban, és Piquét "nagyon rendes srácnak" nevezte.

A szombati, 1-1-re végződő bajnoki után a madridiak azt állították, hogy Piqué az öltözőfolyóson azt mondogatta, "nyolc pont, nyolc pont", utalva a két csapat közti különbségre, majd azzal folytatta, "spanyolkáim, már megnyertük a bajnokságotokat, és meg fogjuk nyerni a királyotok kupáját is".

A Marca szerint a Real részéről Sergio Ramos, Casillas, Ricardo Carvalho, Pepe és Adebayor is hallotta Piqué provokálását, Pepe állítólag megpróbálta leköpni Piquét, de a portugál védő ezt tagadta később, míg a Barca hátvédje a Twitter oldalán azt írta, hogy az egész sztori csak kitaláció.

A Real 1-0-s győzelmével végződő Király-kupa-döntő után Casillast a Pigué-afférról faggatták az újságírók, de ő diplomatikusan elsimította a konfliktust. "Nem kell ezt tovább ragozni, ő tudja, mit mondott. Én nem hallottam, de a társaim igen. Piqué egy nagyon rendes srác, és arra hivatott, hogy egy napon a spanyol válogatott csapatkapitánya legyen" - mondta a madridi kapus.

A döntőt követően Piqué is megszólalt, és újra elmondta, hogy ilyen szavak nem hagyták el a száját. "Soha nem mondtam ezeket a szavakat. Forró hangulat van a meccsek után az öltözőknél, de ilyet nem mondtam soha."