Vágólapra másolva!
Sergio Ramos, a Real Madrid védője Twitter-bejegyzésben tudatta a szurkolókkal: csütörtök hajnali negyed ötkor a Király-kupa "kiugrott" a kezéből, látván, hogy mennyi Real Madrid-szurkoló gyűlt össze köszönteni a trófeát 18 év után elnyerő csapatot. Nem sokkal később pótolták a csúnyán összetört eredeti serleget.

Miután a Real Madrid Cristiano Ronaldo hosszabbításban szerzett fejesgóljával megnyerte a Király-kupa döntőjét, a csapat negyed ötkor a Cibeles tér szökőkútjához - a Real-ünnepségek megszokott színhelyére - hajtatott nyitott emeletes buszon. Ekkor történt, hogy a tizenöt kilós trófea kicsúszott a serleget a szurkolóknak felmutató Sergio Ramos kezéből, a kövezetre zuhant, majd - a rajongók ezreinek döbbenetére - a busz jobb első kereke is átgördült rajta, és ripityára törte (videó).

Sokáig azonban nem kellett nélkülözniük a Real-játékosoknak, bő egy órával később már kezükben volt a kupa pontos mása.

"Szerencsére mindig van egy B terv" - nyilatkozta Federico Alegre, a trófeát elkészítő Joyería Alegre ékszerészcég tulajdonosa. "Konkrétan két serleget készítettünk a szövetség megbízásából, és egy órával a katasztrófa után - hiszen ez katasztrófa volt - már a Real Madrid tulajdonában volt a másolat."

Az ékszerész elmondta, hogy titokban mindig viszik a döntő helyszínére a serleg másolatát is, hátha történik valami az eredetivel - ezúttal is ez volt a helyzet. "Megpróbálom visszaszerezni az összetört trófeát, lesz egy évünk, hogy helyrepofozzuk, hogy jövőre ismét átadható legyen" - tette hozzá.

A trófeát leejtő Sergio Ramos a Twitter-oldalán tréfásra vette a dolgot: "Szó sincs arról, hogy leejtettem volna a Király-kupát. Csak annyi történt, hogy amikor a kupa meglátta, mennyi Madrid-drukker gyűlt össze a köszöntésünkre, egyszerűen kiugrott a kezemből."